ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν.Ανδρουλάκης προς PEGA για τις υποκλοπές: «Να εξετάσετε όλους αυτούς που κρύβει η ΝΔ»

«Μόνο εμένα φώναξαν στην Εξεταστική Επιτροπή»

Ν.Ανδρουλάκης προς PEGA για τις υποκλοπές: «Να εξετάσετε όλους αυτούς που κρύβει η ΝΔ»

Κατά την διαδικασία των ερωταπαντήσεων μετά την αρχική του κατάθεση στην PEGA, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ Νίκος Ανδρουλάκης δέχθηκε βροχή ερωτήσεων που αμφισβήτησαν επανειλημμένα την αξιοπιστία και την πρόθεση συνεργασίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και μία ευθεία αμφισβήτηση των προθέσεών του που θύμισε τον τρόπο με τον οποίο ενοχοποιούνται θύματα από τις Αρχές και τους θύτες σε ποινικές υποθέσεις.

Απαντώντας, αρχικά ξεκαθάρισε ότι «ποιος έχει το Predator στην Ελλάδα δεν γνωρίζω.

Γι’ αυτό, υπάρχει η ελληνική κυβέρνηση και οι μυστικές υπηρεσίες, να βρουν ποιος έχει το Predator στην Ελλάδα.

Περιμένουμε από το θύμα να πει γιατί τον παρακολουθούσαν, ποιος έχει το Predator; Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να πει γιατί με παρακολουθούσε. Οι μυστικές υπηρεσίες να βρουν ποιος έχει το Predator.

Ακούω για “εθνικούς λόγους”. Και ο Κουκάκης, “εθνικοί λόγοι”. Ποιοι εθνικοί λόγοι για έναν δημοσιογράφο που ελέγχει ένα σκάνδαλο ή για έναν πολιτικό που δηλώνει υποψήφιος για την αρχηγία ενός κόμματος;».

Αντέδρασε οργισμένα εξάλλου στις ερωτήσεις-βολές του J.I. Zoido Alvarez με τις οποίες ο ευρωβουλευτής του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος και του ΕΛΚ στο οποίο ανήκει η ΝΔ, υποστήριξε ότι «ουσιαστικά θέλετε να αμαυρώσετε την Ελληνική Δημοκρατία. Αυτό γίνεται ουσιαστικά από εσάς και άλλα κόμματα της Αριστεράς».

«Να σας προβληματίσει κ. Αλβάρεζ ότι τα επιχειρήματα που είπατε τα χρησιμοποιούν πολλές φορές ο Ορτέγκα, ο Μαδούρο. Να σας προβληματίσει πάρα πολύ. Τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιήσατε εις βάρος μου, τα χρησιμοποιούν τα καθεστώτα της Λατινικής Αμερικής.

Και να είστε σίγουρος, αγαπάω περισσότερο την Ελλάδα, την πατρίδα μου, από αυτούς που σας έστειλαν αυτές τις ερωτήσεις. Ουδέποτε θα έκανα χρήση τέτοιων δόλιων πρακτικών εις βάρος της δημοκρατίας μας για να εκθέσω διεθνώς την Ελλάδα», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στην Krikel και την Intellexa, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ είπε ότι «ενώ ζητάμε να έρθουν στην Εξεταστική όσοι από την ερευνητική δημοσιογραφία προκύπτει να εμπλέκονται με αυτή την εταιρεία, η κυβέρνηση αρνείται. Πώς συνεργάζεται η κυβέρνηση; Αρνείται να έρθει στην Εξεταστική οποιοσδήποτε εμπλέκεται».

Αντίστοιχα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη επανέλαβε ότι «Ο μόνος πολιτικός που πήγε στην Εξεταστική είμαι εγώ. Δεν πήγε αυτός που παραιτήθηκε για το σκάνδαλο, ο Γρ. Δημητριάδης. Δεν πήγε κανένας εμπλεκόμενος υπουργός. Απέκλεισε η πλειοψηφία της ΝΔ τη συμμετοχή τους. Τους προστάτευσε και αυτούς και τις εταιρείες».

«Εγώ από εσάς ζητάω όσους προστάτευσε η ΝΔ για να μείνουμε στο σκοτάδι, για να μη μάθουμε την αλήθεια, όταν έρθετε στην Αθήνα να τους ζητήσετε και να τους δείτε, για να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σημειώνεται ότι οι ερωτήσεις των εννέα μελών προς τον κ. Ανδρουλάκη περιείχαν ιδιαίτερα σκληρές αναφορές στα πεπραγμένα και τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μεταξύ άλλων, τονίστηκε το παράδοξο να υποστηρίζεται ότι «ιδιώτης» δαπάνησε εκατομμύρια για να παρακολουθήσει υποψήφιο πολιτικό αρχηγό και δημοσιογράφους, τονίστηκε η στενή συγγενική και οργανική σχέση μεταξύ Μητσοτάκη και του παραιτηθέντα ανιψιού του Γρ. Δημητριάδη με «βασικά πρόσωπα που συνδέονται με την Intellexa και την Krikel», ειπώθηκε σαφώς ότι «φαίνεται να υπάρχει σχέση μεταξύ της Intellexa που πουλά το Predator και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του γραφείου του».

Η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των βουλευτών της ΝΔ στην Εξεταστική να μην κληθεί κανένας εμπλεκόμενος υπουργός και επιχειρηματίας επίσης κατέλαβε σημαντικό μέρος των ερωτήσεων.

Ταυτόχρονα, οι ευρωβουλευτές υπογράμμισαν την πλήρη αδιαφάνεια για το πώς καταστράφηκαν οι φάκελοι με τα στοιχεία της παρακολούθησης από την ΕΥΠ, την απουσία έρευνας στα γραφεία της Intellexa στην Αθήνα ή την Κύπρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως τονίστηκε επανειλημμένα, αντί να αναμένεται από το θύμα να βρει τι συνέβη, «σε περιπτώσεις που έχουμε κατάφωρα εγκλήματα, θα πρέπει οι εισαγγελείς να αναλάβουν την πρωτοβουλία» σε μία κραυγαλέα περίπτωση παραβίασης και της βουλευτικής ασυλίας εκτός όλων των άλλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.