Ν.Ανδρουλάκης στην Ευρωβουλή: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διχάζει τον ελληνικό λαό»

«Οι αυθαιρεσίες των κυβερνήσεων πρέπει να σταματήσουν»

Ν.Ανδρουλάκης στην Ευρωβουλή: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διχάζει τον ελληνικό λαό»

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι ο «Κυριάκος Μητσοτάκης διχάζει τον ελληνικό λαό» και πως «οι αυθαιρεσίες των κυβερνήσεων πρέπει να σταματήσουν».

Ειδικότερα ανέφερε ότι ο φάκελός του καταστράφηκε την ίδια μέρα που ενημερώθηκε η ανεξάρτητη αρχή για την καταγγελία του. Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια με νόμιμο και διαφανή τρόπο. Μπορεί, λοιπόν, ο πρωθυπουργός ως προϊστάμενος της ΕΥΠ να άρει το απόρρητο και να γίνει γνωστός ο ρόλος της παρακολούθησής μου».

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε επίσης ότι δεν είναι προσωπικό ζήτημα αλλά διαφάνειας και δημοκρατίας και υπογράμμισε: «Ο έλεγχος των ΜΜΕ, η παγίδευση πολιτικών αντιπάλων και η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης δεν έχουν θέση στην Ευρώπη. Δεν είναι ευρωπαϊκός τρόπος ζωής. Αυτό δεν είναι κράτος δικαίου. Χρειαζόμαστε νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο που να προστατεύει τους Ευρωπαίους πολίτες από τις αυθαιρεσίες των κυβερνήσεων».

Ολόκληρη η ομιλία Ανδρουλάκη

«Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γιατί χάρη σε αυτές έγινε γνωστή η απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου με το λογισμικό Predator.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, από τις έρευνες της Αρχής Διατήρησης του Απορρήτου των Επικοινωνιών,
μία ανεξάρτητη αρχή που ιδρύθηκε χάρη στην παράταξή μας, τις ίδιες ημέρες η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ξεκίνησε να παρακολουθεί το τηλέφωνό μου.

Μία παρακολούθηση που κατά διαβολική σύμπτωση διήρκησε χρονικά όσο και η εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021, οπότε και εκλέχτηκα Πρόεδρος.

Ο στόχος τους η αυτονομία της παράταξης.

Ο Πρωθυπουργός με κάλεσε και χθες να πάω να ενημερωθώ από την ΕΥΠ για τους τυπικούς λόγους που με παρακολουθούσαν.

Με καλεί όμως να κάνω κάτι που έγινε παράνομο με νόμο της κυβέρνησής του.

Μάλιστα όπως μαθαίνουμε, ο φάκελός μου καταστράφηκε, την ίδια μέρα που ενημερώθηκε η Ανεξάρτητη Αρχή για την καταγγελία μου.

Γιατί άραγε;

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια με νόμιμο και διαφανή τρόπο.

O Πρωθυπουργός, ως πολιτικός προϊστάμενος των μυστικών υπηρεσιών μπορεί σύμφωνα με το νόμο 3649 του 2008 να άρει το απόρρητο και να γίνει γνωστός ο λόγος της παρακολούθησής μου, αντί να συνεχίζει να δηλητηριάζει και να διχάζει τον Ελληνικό λαό με θεωρίες συνωμοσίας.

Επίσης πρέπει να κληθούν στην εξεταστική επιτροπή τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Επιτροπή PEGA, όλα τα πρόσωπα που βάσει της δημοσιογραφικής έρευνας σχετίζονται με τη χρήση αυτών των λογισμικών.

Το προσπαθήσαμε ήδη μια φορά αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία το απέρριψε.

Από την πρώτη στιγμή έχω ξεκαθαρίσει ότι η υπόθεση δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα.

Είναι ζήτημα διαφάνειας και δημοκρατίας.

Οι μυστικές υπηρεσίες οφείλουν να λειτουργούν εντός δημοκρατικού πλαισίου και να προστατεύουν το πολιτικό σύστημα από παράνομα λογισμικά, όχι να καλύπτουν τη χρήση τους.

Στις δημοκρατίες καμία κρατική υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργεί σε απόλυτο σκοτάδι.

Το απόρρητο πρέπει να σταματάει εκεί που ξεκινάει η ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία.

Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή μια νέα κανονικότητα, όπου οι παρακολουθήσεις πολιτικών, κομμάτων, δημοσιογράφων, δικαστών αλλά και κάθε απλού πολίτη θεωρούνται εκ των προτέρων νόμιμες.

Γιατί αυτό ακριβώς είναι ο «μεγάλος αδελφός».

Η αίρεση της ιδιωτικότητας και των ατομικών δικαιωμάτων στο όνομα μίας αόριστης και απόρρητης εθνικής ανάγκης

Βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την Ευρώπη.

Αυταρχικοί ηγέτες υπονομεύουν ευθέως όπως ο Πούτιν και ο Ερντογάν το κοινό μας μέλλον και τη φιλελεύθερη δημοκρατία και κάποιοι δυστυχώς ενώ τους καταδικάζουν μιμούνται πρακτικές τους, όπως ο έλεγχος των μέσων ενημέρωσης, η παγίδευση των πολιτικών αντιπάλων και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης δεν έχουν θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό δεν είναι Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής.

Αυτό δεν είναι κράτος δικαίου.

Χρειαζόμαστε ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα θωρακίζει τους Ευρωπαίους πολίτες τόσο από τις αυθαιρεσίες των κυβερνήσεων όσο και από ολιγάρχες που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα κακόβουλα λογισμικά εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, ενισχύοντας περεταίρω τη δύναμή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καλώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όλους τους συναδέλφους να είμαστε πρωτοπόροι σε αυτό τον νέο αγώνα για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια κάθε Ευρωπαίου πολίτη.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.