ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Κοτζιάς: «Στην Χάγη δεν μπορεί να πάει η χώρα ούτε παραδομένη, ούτε απροετοίμαστη και πολύ λιγότερο απειλούμενη»

Οι προϋποθέσεις για να πάει η Ελλάδα στη Χάγη

Ν.Κοτζιάς: «Στην Χάγη δεν μπορεί να πάει η χώρα ούτε παραδομένη, ούτε απροετοίμαστη και πολύ λιγότερο απειλούμενη»

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς εξηγεί με ανάρτησή του στο Facebook τις προϋποθέσεις για να πάει η Ελλάδα στο δικαστήριο της Χάγης με την Τουρκία με σκοπό την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών.

Συγκεκριμένα γράφει: «κ.Μητσοτάκη-2: Πριν σκεφτεί να πάει η χώρα στην Χάγη, πρέπει να αξιολογηθούν οι αποφάσεις της και κάθε δικαστής χωριστά, καθώς και οι δημοσιεύσεις των ιδίων και των συνεργατών τους.

Να «κλείσουν» όλοι οι κόλποι της χώρας και να επεκταθούν τα χωρικά ύδατα όπου είναι άμεσα ορθολογικό.

Να υπογράψει η Τουρκία το Διεθνές Δίκαιο της Θαλάσσης διότι δεν μπορεί να πάμε σε διεθνές δικαστήριο χωρίς την αποδοχή της νομικής του υπόστασης και, κάτι που είναι θεμελιακό, να άρει το casus belli.

Στην Χάγη δεν μπορεί να πάει η χώρα ούτε παραδομένη, ούτε απροετοίμαστη και πολύ λιγότερο απειλούμενη».

Η ανάρτηση του κ. Κοτζιά έρχεται σαν συνέχεια προηγούμενης, πριν τέσσερις ημέρες, όπου είχε διαμαρτυρηθεί για την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη σε «υποχωρήσεις» στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Τότε είχε γράψει ότι «σε μια διαπραγμάτευση δεν προαναγγέλλεις ότι θα υποχωρήσεις»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.