ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σφοδρή επίθεση ΝΔ σε οικογένεια Κόκκαλη: «Γέννησε τον όρο διαπλοκή στην Ελλάδα»

Σφοδρή επίθεση ΝΔ σε οικογένεια Κόκκαλη: «Γέννησε τον όρο διαπλοκή στην Ελλάδα»

«Κόκκαλης στα δημόσια έργα, Κόκκαλης στο Κόντρα Τσάνελ, τώρα Κόκκαλης και στην Ευρωβουλή» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ με αφορμή την υποψηφιότητα του υιού του Σωκράτη Κόκκαλη, του Πέτρου Κόκκαλη, στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ασυνήθιστα σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ για τον Πέτρο Κόκκαλη ανοίγει πάλι το κεφάλαιο που πολλοί θεωρούσαν ότι είχε κλείσει, των επιθέσεων της Νέας Δημοκρατίας κατά του «εθνικού προμηθευτή», όπως τον αποκαλούσαν, Σωκράτη Κόκκαλη.

«Σήμερα έπεσε και το τελευταίο φύλο συκής στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την διαπλοκή.

Γι’ αυτό που ο κόσμος το’ χε τούμπανο και ο κ. Τσίπρας κρυφό καμάρι.

Το να τιμήσει ο κ. Τσίπρας το όνομα Κόκκαλης, το οποίο γέννησε τον όρο διαπλοκή στην Ελλάδα, είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ» συνεχίζει η Πειραιώς.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει πως «η υποκρισία και ο κυνισμός τους προκαλούν πλέον μόνον τον χλευασμό κι αυτό θα φανεί σύντομα. Στις κάλπες της 26ης Μαΐου».

ΣΥΡΙΖΑ: «Πάει πολύ να μιλά η ΝΔ για διαπλοκή»

«Το να μιλά η ΝΔ για διαπλοκή, που λειτουργεί ως φερέφωνο του κ. Μαρινάκη, πάει πολύ» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας δια του Γραφείου Τύπου του κόμματος, στη ΝΔ .

«Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει τις επίσημες ανακοινώσεις του κ. Μαρινάκη να τις βγάζει κάποια από τις εφημερίδες του.

Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι τις βγάζει και η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Τσάμπα τους πληρώνει τα λειτουργικά έξοδα άλλωστε;» σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:

«Ως προς την ουσία, το να μιλά η ΝΔ για διαπλοκή, που λειτουργεί ως φερέφωνο του κ. Μαρινάκη, πάει πολύ. Γελάει ο κόσμος…».

Ποιος ήταν ο παππούς Πέτρος Κόκκαλης

Ο παππούς Πέτρος Κόκκαλης υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του αριστερού κινήματος. Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και άνθρωπος της καλής αθηναϊκής κοινωνίας, δεν θα διστάσει να στρατευτεί στην Αντίσταση και στο ΕΑΜ και να βγει στο βουνό.

Θα συμμετάσχει στην πρώτη «κυβέρνηση του βουνού», την ΠΕΕΑ ως υπουργός Υγείας-Πρόνοιας και μετά Παιδείας. Στον Εμφύλιο θα βγει ξανά στο βουνό, θα στήσει τα χειρουργεία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και θα είναι υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας και στη δεύτερη «κυβέρνηση του βουνού».

Μαζί με χιλιάδες άλλους κομμουνιστές θα πάρει το δρόμο της πολιτικής προσφυγιάς και θα βρεθεί στην Ανατολική Γερμανία, όπου, επίσης, θα έχει μια σημαντική ιατρική καριέρα, πριν πεθάνει από έμφραγμα το 1962.

Στη συλλογική μνήμη της αριστεράς θα μείνει αιώνια ως ο «κόκκινος γιατρός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο γιος του, ο Σωκράτης Κόκκαλης, ήταν για πάρα πολλά χρόνια ο ορισμός αυτού που κάποτε ονομάστηκε «εθνικός προμηθευτής», δηλαδή ένας επιχειρηματίας που οικοδόμησε μια μεγάλη επιχείρηση με κέντρο τις κρατικές προμήθειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.