ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εμη Λιβανίου-Ζησιοπούλου (ΝΔ): «Το επίδομα τέκνου των 2.000 ευρώ θα δίνεται μόνο σε νεογέννητα Ελλήνων πολιτών»!

Εμη Λιβανίου-Ζησιοπούλου (ΝΔ): «Το επίδομα τέκνου των 2.000 ευρώ θα δίνεται μόνο σε νεογέννητα Ελλήνων πολιτών»!

Η Εμη Ζησιοπούλου-Λιβανίου, υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στο Νότιο Τομέα Αθηνών, σίγουρα δεν έχει το βασικό πρόβλημα που έχουν όλοι οι νεοεισερχόμενοι στον πολιτικό στίβο υποψήφιοι βουλευτές: Την αναγνωρισιμότητα.

Είναι από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες στην Ελλάδα, καθώς από το 1998 για πάνω από 15 χρόνια καθήλωνε στους τηλεοπτικούς δέκτες κάθε βράδυ, εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές στα δελτία ειδήσεων ή σε δημοσιογραφικές εκπομπές των MEGA, Antenna, Alter, STAR Channel, Extra Channel και Bluesky.

Το 2003 άρχισε να παρουσιάζει την πρωινή εκπομπή «Κάθε Μέρα Καλημέρα» στον τηλεοπτικό σταθμό StarChannel. Για τα επόμενα 6 χρόνια κάλυψε πάνω από 3.000 ρεπορτάζ στην Ελλάδα και το εξωτερικό ταξιδεύοντας στην Αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική και την Μέση Ανατολή.

Είναι νομικός, απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κοινοτικού δικαίου στο πανεπιστήμιο Robert Shuman στο Στρασβούργο.

Άσκησε μάχιμη δικηγορία στην Αθήνα και στη συνέχεια αποφοίτησε από το «Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας» στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει, επίσης, σεμινάρια δημοσιογραφίας στο Ινστιτούτο Leadershipστην Washington.

Εντυπωσιακή ως εμφάνιση και από τις σπάνιες περιπτώσεις που η εντυπωσιακή εμφάνιση συνοδεύεται από… μυαλό και ταλέντο.

Με πλούσια εθελοντική δραστηριότητα για τις ευπαθείς ομάδες (ιδρύτρια του πρώτου ειδησεογραφικού site στη χώρα μας με ειδήσεις για Προσφορές και δράσεις Αλληλεγγύης, και κόμβος επαφών για εθελοντές και τα ιδρύματα, το www.dinamiprosforas.gr).

Το όνομα της Έμης Λιβανίου-Ζησιοπούλου, «έπαιξε» δυνατά ως υποψήφια στις ευρωεκλογές, αλλά η ίδια δεν θέλησε να αφήσει «ορφανό» το φιλανθρωπικό της έργο με αποτέλεσμα η πρώτη πολιτική της «στάση» να είναι οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Σε συνέντευξή της στο pronews.gr μιλά για πολλά. Ακόμα και για το περίφημο «επίδομα τέκνου» ως εργαλείο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, το οποίο κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι θα το παίρνουν όλοι, ακόμα και οι αλλοδαποί, των οποίων τα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα, με πιθανά αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης.

Επίσης περιγράφει τις βασικές δράσεις της ΝΔ και προεξοφλεί την αυτοδυναμία του κόμματος, χωρίς να αρνείται μετεκλογικές συνεργασίας αφού «η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για να κυβερνηθεί η χώρα».

Και τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αλλάξει σε τίποτα σε σχέση με το 2015 που ήταν κυβέρνηση για τελευταία φορά.

– Δέκα χρόνια μετά την τελευταία αυτοδύναμη κυβέρνησή της ΝΔ, πόσο κοντά πιστεύετε ότι είναι στην αυτοδυναμία το κόμμα σας;

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι –και θα είναι- αυτοδύναμη. Και αυτό για να μην μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες. Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματικός αυτοσκοπός. Είναι αυτοσκοπός όμως για την καλύτερη διοίκηση της χώρας.

Για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας για όλους. Για να έρθει η ανάπτυξη παντού. Για την άμεση μείωση των φόρων και θεσμοθέτηση πρόσθετων κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων. Για τη μείωση της γραφειοκρατίας. Την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας. Την επανεκκίνηση των ξεχασμένων αξιών, όπως ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη.

Γι’ αυτό θα ήθελα και εγώ από την πλευρά μου να κάνω ένα τεράστιο κάλεσμα στον ελληνικό λαό να πάει στις κάλπες. Στις 7 Ιουλίου δηλώνουμε όλοι παρόντες στη γιορτή της δημοκρατίας!».

– Αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ θα προσφύγει σε νέες εκλογές ή θα προχωρήσει σε κυβερνητικές συνεργασίες με άλλα κόμματα;

«Η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή κυβέρνηση. Και αυτή, είμαι βέβαια, θα είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ελπίζω ότι κανένας Έλληνας δεν θέλει να βάλει τη χώρα του σε περιπέτειες. Αν για οποιοδήποτε λόγο η αυτοδυναμία δεν καταστεί εφικτή, η Νέα Δημοκρατία θα κάνει το παν να κυβερνηθεί η χώρα.

Και αυτό θα γίνει με διάθεση ρεαλισμού, με κριτήριο τους κοινούς προγραμματικούς τόπους και μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας».

– Περιγράψτε μας τις πέντε άμεσες δράσεις της ΝΔ στην οικονομία., αν εκλεγεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ή αν ηγηθεί κυβέρνησης συνεργασίας.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει έτοιμο ένα συγκροτημένο και ρεαλιστικό σχέδιο διακυβέρνησης. Ασφαλώς η οικονομία είναι ένας από τους πρώτους στόχους αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Η οργάνωση και λειτουργία της κυβέρνησης, η διευκόλυνση της κυβερνησιμότητας των δήμων, λόγω ισχνών πλειοψηφιών που μπορεί να προέκυψαν εξαιτίας της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές και η τροποποίηση άρθρων του Ποινικού Κώδικα, είναι επίσης προτεραιότητες.

Αναφορικά με την οικονομία, η Νέα Δημοκρατία ενισχύει άμεσα την ελκυστικότητα των επενδύσεων.

Για το λόγο αυτό, προτίθεται να καταθέσει άμεσα ένα νομοσχέδιο που θα καταστήσει τη χώρα πιο φιλική προς τις επενδύσεις, το οποίο θα περιλαμβάνει μέτρα για τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη δημιουργία ενός ευέλικτου και απλούστερου πλαισίου αδειοδότησης.

Το ίδιο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει επίσης μέτρα για το Ελληνικό για την ανακατασκευή του παράκτιου χώρου του πρώην αεροδρομίου της Αθήνας.

Η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και τη μείωση των φόρων όπως ο ΕΝΦΙΑ (με πιθανή αρχική περικοπή κατά 10-15%), τον φόρο των επιχειρήσεων (από 28% σε 24%), τη μείωση του αφορολόγητου και κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις».

– Η πολιτική εγκληματικότητα που βιώνουμε σε περιοχές-άβατα, όπως τα Εξάρχεια και η δράση των κουκουλοφόρων σε διάφορες περιοχές της χώρας και όχι πλέον μόνο στα Εξάρχεια, δίνει την εικόνα μιας χώρας έρμαιο των πάσης φύσεως εγκληματιών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί ότι «θα καθαρίσει τα Εξάρχεια», μήτρα της πολιτικής εγκληματικότητας, «σε τρεις μήνες». Πιστεύετε ότι αυτό είναι δυνατό;

«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Εφικτό γίνεται κάτι όταν πιστεύεις ότι είναι σωστό. Όταν έχεις την πολιτική βούληση να πετύχεις το στόχο που βάζεις. Ίσως μας κάνει εντύπωση επειδή η απερχόμενη κυβέρνηση έχει πολλές φορές “κλείσει το μάτι’” ή έχει πολιτικά ανεχτεί φαινόμενα ανομίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι η πάταξή τους δεν είναι εφικτή. Η δημοκρατία εξασφαλίζει και διασφαλίζει το δικαίωμα της έκφρασης της γνώμης ακόμα και της πιο μικρής μειονότητας.

Αυτό οφείλει να το κάνει. Αυτό που επίσης οφείλει να κάνει είναι να διασφαλίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις να μπορούν να το κάνουν αυτό όσοι συνεισφέρουν στη δημοκρατία, όχι όσοι αφαιρούν από αυτήν.

Και το αίσθημα της ασφάλειας είναι η δημοκρατική παράμετρος για την ελευθερία έκφρασης και δημιουργίας όλων των πολιτών όπου και αν αυτοί βρίσκονται. Απλά λόγια, η ασφάλεια είναι προτεραιότητα. Και αυτό δεν έχει χωρική εφαρμογή. Ασφάλεια παντού λοιπόν, ακόμα και στα Εξάρχεια».

– Τελικά τι θα ισχύσει με το επίδομα τέκνων που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως ένα εργαλείο επίλυσης του δημογραφικού; Θα δίνεται σε όλους τους κατοίκους της Ελλάδας, ανεξάρτητα αν είναι αλλοδαποί που μένουν μόνιμα και νόμιμα στην χώρα και έχουν τετραπλάσιο ρυθμό γεννήσεων ή μόνο στους Έλληνες εις το γένος;

«Η ΝΔ έχει παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κοινωνικής ομπρέλας για όλους. Τις νέες οικογένειες, τους αδύναμους αλλά και όσους θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Μια μικρή επανάσταση εθελοντισμού ετοιμάζουμε.

Ασφαλώς και το δημογραφικό είναι το μείζον ζήτημα καθώς αφορά στο μέλλον του τόπου μας. Μέρος αυτού του σχεδίου είναι η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες.

Το επίδομα αυτό, όπως έχουμε επανειλημμένα εξηγήσει, θα δίνεται στους γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους.

Αρκεί δηλαδή ακόμη και ένας από τους δύο γονείς να είναι Έλληνας πολίτης.

Αυτό ακριβώς ήταν το νόημα της αναφορά σε «γονείς», το οποίο διαστρεβλώθηκε σκόπιμα, όπως πάντα, από όσους νομίζουν ότι ακόμη πείθουν τους πολίτες με τα fake news τους».

– Σε περίπτωση κυβέρνησης ΝΔ το πρώτο άμεσο ζήτημα που θα αντιμετωπίσει το νέο κυβερνητικό σχήμα, θα είναι η τουρκική επιθετικότητα και η πιθανή διενέργεια ερευνών για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από την Τουρκία. Έχετε έτοιμο πλάνο για την αντιμετώπιση τέτοιων εξελίξεων και ποιο είναι αυτό;

«Η Τουρκία, το τελευταίο διάστημα, παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της.

Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά την Κύπρο, αφορά την Ελλάδα, αφορά την Ευρώπη. Και ως τέτοιο αντιμετωπίστηκε.

Εάν λοιπόν έχουμε εκφράσει την απόλυτη καταδίκη μας και έχουμε προβεί σε όλες τις διπλωματικές ενέργειες για να πάψουν αυτές οι επιθετικές συμπεριφορές απέναντί σε τρίτα κράτη, φαντάζεστε ότι αυτό θα γίνει μετ’ επιτάσεως όταν αφορά στο δικό μας.

Η νηφαλιότητα ισορροπείται από την αποφασιστικότητα για εμάς. Και οποιαδήποτε απειλή οφείλει να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά. Ούτως ή άλλως, η ΝΔ επενδύει στον μεγαλύτερο παράγοντα ισχύος. Και αυτός δεν είναι άλλος από την εθνική συνεννόηση και ομοψυχία».

– Τι πιστεύετε ότι έχει αλλάξει από τη Νέα Δημοκρατία που ήταν κυβέρνηση το 2015 και οι πολίτες θα έπρεπε να την επιλέξουν ξανά για να κυβερνήσει;

«Το λέτε λες και φταίει η Νέα Δημοκρατία για την κατρακύλα της χώρας. Το ’15 όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η χώρα ήταν ένα βήμα πριν την ανάκαμψη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο την απομάκρυνε από αυτή, αλλά λίγο έλειψε να ρίξει τη χώρα στα βράχια. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αλλάξει καθόλου.

Έχει την ίδια υπευθυνότητα διακυβέρνησης, έχει την ίδια αντίληψη για την ανάγκη επενδύσεων. Και τώρα έχει και ένα επικαιροποιημένο σχέδιο διακυβέρνησης το οποίο μπορεί να προβλέπει την συνολική επανεκκίνηση της χώρας. Και σε αυτό το σχέδιο βρίσκει άπλετο χώρο και η επανεκκίνηση των αξιών μας. η εμπέδωση των σωστών προτύπων.

Για αυτό το λόγο δέχτηκα την εξαιρετικά τιμητική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για να συνεχίσω να κάνω αυτό που γνωρίσω καλά. Και αυτό δεν είναι άλλο από τη διάχυση της Δύναμης της Προσφοράς».

– Κατέρχεστε για πρώτη φορά στις εκλογές ως υποψήφια βουλευτής και μάλιστα στον, πολιτικά «σκληρό» από άποψη έκτασης και μεγάλου αριθμού ψηφοφόρων, Νότιο Τομέα. Τι θα είχατε να πείτε σε ένα ψηφοφόρο της ΝΔ για να τον πείσετε να επιλέξει εσάς ως εκπρόσωπό του στο Κοινοβούλιο;

Η απάντηση είναι απλή. Για να είμαι χρήσιμη και την επόμενη μέρα. Για να μπορέσω να συνεχίσω και να επεκτείνω αυτό που κάνω τα τελευταία χρόνια. Και αυτό δεν είναι άλλο από την εξάπλωση της Δύναμης της Προσφοράς.

Το 2012 ξεκίνησα τη «Δύναμη της Προσφοράς», ένα ετήσιο λεύκωμα για την προβολή της φιλανθρωπίας. Και το 2018 δημιούργησα το www.dinamiprosforas.gr, το πρώτο ειδησεογραφικό site στη χώρα μας για τα νέα της Προσφοράς και της Αλληλεγγύης και το πρώτο web portal που φέρνει σε επαφή τους εθελοντές και τα ιδρύματα.

Ο στόχος είναι να προβληθούν νέα πρότυπα Προσφοράς και Αλληλεγγύης με απώτερο σκοπό να τα ‘περάσουμε’ αυτά στην καθημερινότητά μας. Να μην έχει η διάθεση Προσφοράς μόνο συγκυριακή χροιά. Να είναι καθημερινή συνήθεια. Να είναι αναμενόμενη πρακτική.

Για εμένα η αλληλεγγύη δεν υπάρχει μόνο μέσα στην κρίση. Είναι πάντα επίκαιρη. Και στις παχιές και στις αδύνατες αγελάδες. Γιατί πιστεύω ότι η πραγματική δύναμη του ανθρώπου δεν είναι ο πλούτος, δεν είναι η εξουσία, είναι η ανθρωπιά του. Είναι η δύναμη του ανθρωπισμού του. Για την συνολική επανεκκίνηση των αξιών μας. Αφορά στην εμπέδωση των σωστών νοοτροπιών. Γι’ αυτό και ζητώ τον έναν από τους τέσσερις σταυρούς των συμπολιτών μου!

– Είστε μητέρα δύο παιδιών. Πώς βλέπετε το μέλλον τους μέσα σε μια Ελλάδα που βιώνει μεταπτωχευτική περίοδο και ουδείς μπορεί να πει με ασφάλεια πότε και αν θα επιστρέψει σε μια βιώσιμη ανάπτυξη;

«Ένα θα σας πω. Ξέρω ότι τα παιδιά μου θεωρούν αυτονόητο ότι θα φύγουν στο εξωτερικό εφόσον έχουν την ευκαιρία να το κάνουν. Κανένα γονέας δεν μπορεί να βάλει φρένο στις φιλοδοξίες των παιδιών του.

Αυτό όμως που ελπίζω και αυτό για είναι από εδώ και πέρα η χώρα μας να γίνει ελκυστική ώστε τα παιδιά μου αν βρουν ένα πολύ σημαντικό λόγο να ξαναγυρίσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να είναι η Ελλάδα μια αξιοπρεπής επιλογή διαβίωσης, και ένα τόπος που οι νέοι άνθρωποι μπορούν να στεγάσουν το οικονομικό, κοινωνικό και προσωπικό τους μέλλον. Αυτό ελπίζω και αυτό θα προσπαθήσω να γίνει πράξη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.