ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Χρήστος Σταϊκούρας: Την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για το Eurogroup

Χρήστος Σταϊκούρας: Την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για το Eurogroup

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, όπου θα συμμετάσχει στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν την επιστροφή ποσού 767 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν η ΕΚΤ και οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες (ANFAs και SMPs), καθώς και την ακύρωση της αύξησης του επιτοκίου που είχε επιβληθεί σε μέρος του δανείου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) κατά το 2ο μνημόνιο.

Το ποσό των 767 εκατ. ευρώ, καθώς και το 1 δισ. ευρώ που εκταμιεύθηκε τον Μάιο, αναμένεται να οδεύσουν για την απομείωση του χρέους, καθώς θεωρείται ότι οι αποφάσεις για τη χρησιμοποίησή τους για επενδύσεις θα ληφθούν εντός του επόμενου έτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Σταϊκούρας θα συναντηθεί σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα με τον νέο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι, ενώ αύριο έχει προγραμματισμένη συνάντηση, στο περιθώριο του Eurogroup, με τον Ιρλανδό ομόλογό του Paschal Donohoe, καθώς και με αξιωματούχους των ευρωπαϊκών θεσμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.