ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σταϊκούρας: Σε έξι μήνες διακυβέρνησης θέσαμε τις βάσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη

Σταϊκούρας: Σε έξι μήνες διακυβέρνησης θέσαμε τις βάσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη

Στη διάρκεια των έξι μηνών της νέας κυβέρνησης πετύχαμε να υλοποιήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας που είχαμε ανακοινώσει προεκλογικά με αποτέλεσμα να έχουν πλέον τεθεί οι βάσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη, με νέες θέσεις εργασίας και κοινωνική συνοχή, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στην ετήσια εκδήλωση του Εconomist με αφορμή το νέο έτος.

Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι υπάρχουν πλέον βασικές προϋποθέσεις που έχουν επιτευχθεί, όπως μεταξύ άλλων οι υψηλότεροι αναπτυξιακοί ρυθμοί από αυτούς που είχαν αρχικά εκτιμήσει οι θεσμοί, και που επιτρέπουν στην Ελλάδα να ζητήσει μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, σταθερά χαμηλότερο κόστος δανεισμού, προσδοκίες για την χρήση και αξιοποίηση των κερδών που αποκόμισαν οι κεντρικές τράπεζες από την διακράτηση των ελληνικών ομολόγων για αναπτυξιακά έργα.

Το 2020 η ανάπτυξη θα είναι υψηλότερη από το 2019, υπερδιπλάσια του μέσου ευρωπαϊκού όρου, εκτίμησε ο υπουργός. Αναφερόμενος στις προκλήσεις για το 2020 εστίασε στη συμφωνία για επίτευξη της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων που θα εφαρμοστεί από το 2021. Επίσης αναφέρθηκε στην πρόκληση δημιουργίας δημοσιονομικού χώρου ώστε να μειωθεί περαιτέρω ο ΕΝΦΙΑ ακόμη και εκτός προϋπολογισμού, καθώς και στη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρεμβάσεις έκαναν ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης και ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισης. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα, οι διεθνείς επενδυτές αντιμετωπίζουν θετικά την προοπτική επενδύσεων στην χώρα μας, ενώ έχει ανοίξει το παράθυρο άντλησης κεφαλαίων από τις διεθνείς αγορές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.