Αυτό με τον Λίβυο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ πόσο τυχαίο ήταν άραγε;

«Τα 3 Fake News για το μεταναστευτικό» σύμφωνα με το παρατηρητήριο ΝΔ

«Τα 3 Fake News για το μεταναστευτικό» σύμφωνα με το παρατηρητήριο ΝΔ

Το παρατηρητήριο Fake news της ΝΔ ανίχνευσε τρεις νέες «ειδήσεις» που αφορούν το μεταναστευτικό και δεν ισχύουν.

Συγκεκριμένα τα fake news «από την Τουρκία και την Κουμουνδούρου» σύμφωνα με το παρατηρητήριο της ΝΔ είναι:

1. Συνεχίζουν η Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ με τα φερέφωνά του να αναπαράγουν το fake news ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει κάνει αίτημα για την μετεγκατάσταση προσφύγων σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης, στην ίδια ομιλία που χρησιμοποιεί η Αυγή για να αναπαράξει fake news μέσω κοπτοραπτικής, λέει επί λέξει «Η Ελλάδα έχει υποβάλει γραπτώς δύο αιτήματα μετεγκατάστασης προσφύγων. Κατέθεσε γραπτό αίτημα στις 10 Σεπτεμβρίου του 2019, με συγκεκριμένο ανά χώρα αίτημα ώστε να διαμοιραστούν δυόμισι χιλιάδες ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Και ως προς τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης η Ελλάδα έχει θέσει γραπτώς το αίτημα για υποχρεωτικές μετακινήσεις προσφύγων στη βάση του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης, με επιστολή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου της 27 Ιανουαρίου του 2020, ζητώντας τον ισομερή καταμερισμό των βαρών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

2. Ξυλοδαρμό και βρίσιμο προσφύγων στα σύνορα καταγγέλλει δημοσιογράφος του ολλανδικού RTL

Ακραία και βάναυση αντιμετώπιση προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα καταγγέλλει με ανάρτησή του στο twitter o Ολλανδός δημοσιογράφος του RTL, Olaf Koens. Ο ίδιος αργότερα έσβησε το tweet του! Φυσικά τα μέσα που αναπαρήγαγαν την ανάρτησή του, ούτε κατέβασαν την είδηση, ούτε έγραψαν ότι πρόκειται περί ψευδούς είδησης.

3. Η Frontex αρνήθηκε να εκτελέσει εντολή «ρίξτε τους στην θάλασσα» στην Κω

Πρόκειται για άλλη μια από τις πολλές ψευδείς ειδήσεις που εκπορεύονται καθημερινά από την Τουρκία και δυστυχώς αναπαράγονται με τεράστια ευκολία από ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα η ενημέρωση που δίνει o δημοσιογράφος της δανέζικης ραδιοτηλεόρασης Ole Ryborg είναι ότι η εντολή που δόθηκε από τον Έλληνα επικεφαλής της επιχείρησης Poseidon της Frontex προς τους Δανούς συναδέρφους του ήταν να ρυμουλκηθεί το σκάφος με τους μετανάστες στην άλλη πλευρά των θαλασσίων συνόρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.