ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Α. Τζιτζικώστας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων: «Καμία πανδημία δεν μπορεί να επισκιάσει την ιστορική μνήμη»

Α. Τζιτζικώστας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων: «Καμία πανδημία δεν μπορεί να επισκιάσει την ιστορική μνήμη»

«Καμία πανδημία, κανένας ιός δεν μπορεί να επισκιάσει την ιστορική μνήμη» τονίζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, παρά το γεγονός ότι φέτος είμαστε μακριά, η μνήμη της Γενοκτονίας των Αρμενίων μάς φέρνει πιο κοντά και μας κρατάει ενωμένους για ένα κοινό σκοπό: να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να επαναληφθεί μια τέτοια τραγωδία».

Αναφερόμενος στη Γενοκτονία σημειώνει ότι ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι θανατώθηκαν μαρτυρικά και πολλοί εκδιώχθηκαν και ξεριζώθηκαν από τους τόπους τους. Η Ελλάδα είναι μία από τις νέες πατρίδες που υποδέχθηκαν τους Αρμένιους ενώ στη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη ζει η παλαιότερη οργανωμένη Αρμενική Κοινότητα της Ελλάδας. Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδει στη διατήρηση των ηθών και εθίμων, την σκληρή εργασία και τη συμβολή των Αρμενίων στην ανάπτυξη της νέας τους πατρίδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σήμερα ο αγώνας για την καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων συνεχίζεται και όλοι οι Έλληνες σταθερά στεκόμαστε στο πλευρό σας. Η Τουρκία εξακολουθεί να αρνείται αυτό που ρητά αναφέρει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι: “Τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν μεταξύ 1915-1917 εναντίον τον Αρμενίων στην περιοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αποτελούν μια Γενοκτονία”. Τα κλειστά αυτιά και μάτια, η αδιαλλαξία και η άρνηση της ιστορικής αλήθειας, αλλά και οι νέες προκλήσεις, τα κηρύγματα μισαλλοδοξίας και επεκτατισμού, ξεπερνούν τα όρια της ανοχής και της υπομονής και δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν αποδεκτά» υπογραμμίζει. Διαβεβαιώνει, τέλος, ότι «η λήθη δεν θα βρει ποτέ ούτε χαραμάδα στη δική μας κοινωνία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.