ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Βουλευτής ΝΔ Θανάσης Δαβάκης: «Να βοηθήσει ο Τομ Χανκς με το ζήτημα της Αγίας Σοφίας»

Βουλευτής ΝΔ Θανάσης Δαβάκης: «Να βοηθήσει ο Τομ Χανκς με το ζήτημα της Αγίας Σοφίας»

Ο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης πρότεινε πολύ σοβαρά ο κ. Χανκς να κληθεί στην Επιτροπή Ελλήνων της Διασποράς της Βουλής για να βοηθήσει με τα φιλελληνικά του αισθήματα τα εθνικά θέματα της χώρας.

«Ως πρόταση προς εσάς κύριε Πρόεδρε, θα ήταν να συναντούσαμε τον πρόσφατα αποκτήσαντα την ελληνική ιθαγένεια, την ελληνική ιδιότητα, διεθνούς φήμης ηθοποιό, τον Τομ Χανκς, ο οποίος πλέον είναι ένας φιλέλληνας.

Είναι ένας φιλέλληνας, ο οποίος με συγκεκριμένες δηλώσεις και συγκεκριμένη στάση, έχει αποδείξει και τα φιλελληνικά αισθήματα του, αλλά έχει αποδείξει αυτό που λέει και το αρχαίο ρητό ότι “Έλληνες μπορούν να θεωρούνται πάντα, η της ημετέρας Παιδείας μετέχοντες”» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δαβάκης.

Μάλιστα, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι με την παγκόσμια ακτινοβολία του ένας συνεπής και αυθεντικός φιλέλληνας όπως ο Τομ Χανκς, θα μπορούσε να βοηθήσει, με μία απλή του δήλωση ή με κάποια άλλα στοιχεία τα οποία μπορούμε να συζητήσει η Επιτροπή, για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας. «Θα πρότεινα, λοιπόν, καταληκτικά να συναντήσει η Επιτροπή μας τον Τομ Χανκς ή να τον καλέσει σε μία συνεδρίαση, μετά την έναρξη της φθινοπωρινής ενδεχομένως περιόδου και να πούμε ορισμένα πράγματα τα οποία, μπορούμε να διατυπώσουμε νωρίτερα σε μία επί τούτου συνεδρίαση, και ως τιμή και ως παρουσία αλλά και αποδεικνύοντας και αποδεχόμενοι, ότι πλέον, ο άνθρωπος αυτός αποτελεί έναν φιλέλληνα και ένα μέλος του απόδημου Ελληνισμού. Ας το πω σχηματικά, κύριε Πρόεδρε, αλλά εν πάση περιπτώσει, εφόσον πλέον υπήρξε αυτή εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας αποδοχή και αναγνώριση το θεωρώ έτσι. Να τον χρησιμοποιήσουμε ως έναν καλό πρεσβευτή ο οποίος έχει μία ιδιαίτερη διεμβόληση της κοινής γνώμης, λόγω της φήμης την οποία διαθέτει, και χρησιμοποιώντας μια παλαιά έκφραση, ως πρεσβευτή των ελληνικών των εθνικών δικαίων τα οποία πολλές φορές παραβιάζονται πλήττονται από τη γείτονα» .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την πρόταση Δαβάκη βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σάββας Αναστασιάδης, επίσης βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος είπε: «Πρέπει να έρθουμε σε επαφή για να δούμε αν προτίθεται ο κ. Χανκς, να έρθει στην Επιτροπή μας ή να τον συναντήσουμε με μία αντιπροσωπεία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.