ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πρώτη αντίδραση εντός ΝΔ για Λιγνάδη: «Να παραιτηθεί η Λ.Μενδώνη» λέει η Ε.Βόζεμπεργκ – Βγάζει «καθαρό» τον Κ.Μητσοτάκη

Πρώτη αντίδραση εντός ΝΔ για Λιγνάδη: «Να παραιτηθεί η Λ.Μενδώνη» λέει η Ε.Βόζεμπεργκ – Βγάζει «καθαρό» τον Κ.Μητσοτάκη

Η πρώτη δημόσια αντίδραση εντός Νέας Δημοκρατίας για το σκάνδαλο παιδεραστίας του διορισθέντα από το Μαξίμου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ εξέφρασε την άποψη της πως η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, πρέπει να παραιτηθεί, καθώς έχει την ευθύνη.

Πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων, είτε ξεγελάστηκε, είτε εξαπατήθηκε είπε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

«Δεν είναι ευθύνη του πρωθυπουργού, αλλά του εκάστοτε υπουργού η επιλογή προσώπων», τόνισε η ευρωβουλευτής, προσθέτοντας ότι ο πολιτισμός είναι η βιτρίνα της χώρας.

Υπερασπιζόμενη δε τον πρωθυπουργό δήλωσε ότι «ένας Κυριάκος Μητσοτάκης που αν μη τι άλλο κανένας δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι είναι ένας άριστος οικογενειάρχης και πατέρας και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δεχθεί ότι υπάρχει κάποιος στην κυβερνητική δομή να κάνει αυτά τα αίσχη, δεν υπάρχει περίπτωση να γνώριζε, ούτε να φανταστεί κάτι τέτοιο».

Τέλος εξέφρασε την άποψη ότι το νομικό πλαίσιο στη χώρα μας για τους βιασμούς ανηλίκων είναι ήπιο και πρέπει να αυστηροποιηθεί. Το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να ξαναδεί το θέμα της παραγραφής επισήμανε.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, διατύπωσε το αίτημα για παραίτηση της Λίνας Μενδώνη σε συνέντευξή της σε ραδιόφωνο σπάζοντας τη σιωπή των κυβερνητικών στελεχών που όλο αυτό το διάστημα με τις τρομακτικές αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση του Δημήτρη Λιγνάδη κατά ανηλίκων, σιωπούν.

Να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως κυβέρνηση και ΝΔ βράζουν από τους χειρισμούς του Μαξίμου και της Λίνας Μενδώνη και ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουν και οι δημόσιες δηλώσεις για την αποπομπή της υπουργού Πολιτισμού.

Ρωμανός: Προσωπικές απόψεις τα περί παραίτησης Μενδώνη

Για το θέμα ρωτήθηκε Νίκος Ρωμανός, ο αναπληρωτής γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μίλησε στο OPEN TV. Ο κ. Ρωμανός απάντησε ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας να πραγματοποιείται αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Πολιτισμού με αίτημα την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη.

Με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγναδή και τους χειρισμούς της Λίνας Μενδώνη, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος βρίσκεται αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στο κτήριο της οδούς Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια κι έχει ανοίξει πανό με το οποίο ζητά την παραίτηση της υπουργού.

«Είμαστε εδώ γιατί εδώ και τρεις εβδομάδες παρακολουθούμε καθημερινά τους ανθρώπους που έχουν υποστεί τα φαινόμενα βίας να μιλούν είτε σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις είτε στον εισαγγελέα είτε στα social media. Είμαστε εδώ γιατί εδώ και τρεις εβδομάδες τόσο η υπουργός Πολιτισμού όσο ο πρωθυπουργός κωφεύουν. Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε και να απαιτήσουμε “Μενδώνη παραιτήσου”. Δεν χρειάζεται ο πολιτισμός άλλους υπουργούς σαν την Μενδώνη» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΘΑ Κωνσταντίνος Κεχαγιόγλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκε και ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης, βουλευτής του ΜέΡΑ25. «Είμαι εδώ για ευνόητους λόγους. Γιατί αυτή η υπουργός δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να παραμένει υπουργός. Μην σας πω για τον πρωθυπουργό» τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.