ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα συζητήσουμε τώρα για τις Πανελλήνιες» – Θέλουν πανεπιστήμια μόνο για την ελίτ!

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα συζητήσουμε τώρα για τις Πανελλήνιες» – Θέλουν πανεπιστήμια μόνο για την ελίτ!

Η Νέα Δημοκρατία, ενώ συνεχίζει ακάθεκτη την πολιτική για πανεπιστήμια «μόνο για λίγους» αρνείται (για τρίτη φορά) να απαντήσει σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την εισαγωγή των μαθητών στο πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές η σχετική ερώτηση δεν θα πραγματοποιεί τώρα, «τη στιγμή δηλαδή που κατοντάδες χιλιάδες μαθητές δίνουν τη μάχη των εισαγωγικών εξετάσεων».

«Η συζήτηση αυτή, με σεβασμό στην αγωνία των μαθητών και των οικογένειών τους, (σσ. πολλοί εκ των οποίων θα κοπούν λόγω του νέου της νομοσχεδίου) θα πραγματοποιηθεί σε ουδέτερο χρόνο», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως, άλλωστε, θυμίζουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει εμπράκτως τον σεβασμό του στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες έχοντας, μεταξύ άλλων, απαντήσει στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» σε 7 επίκαιρες ερωτήσεις (3 του ΣΥΡΙΖΑ, 3 του ΚΙΝΑΛ και 1 του ΜέΡΑ25) ενώ κατόπιν αιτήματός του διεξήχθησαν 5 φορές με την ειδική διαδικασία του άρθρου 142Α, ενημερώσεις της Βουλής και των πολιτικών αρχηγών από τον Πρωθυπουργό για θέματα επικαιρότητας. «Θα ήταν λάθος όμως να συζητείται ερώτηση στη Βουλή με αντικείμενο την εισαγωγή στα ΑΕΙ», προσθέτουν χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, το σύμφωνα με τον ίδιο θα φέρει σαφή μείωση στον αριθμό των εισακτέων.

«Η κυβερνητική πολιτική για τον περιορισμό του αριθμού των εισακτέων στα δημόσια πανεπιστήμια αναμφίβολα θα επιφέρει σημαντική αύξηση της πελατείας των ιδιωτικών Κολλεγίων, για όσους μπορούν να ανταποκριθούν στα δίδακτρα, αλλά ταυτόχρονα και ραγδαία αύξηση των μορφωτικών ανισοτήτων.

Με τη θεσμοθέτηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αναμένεται ότι φέτος θα μείνουν εκτός Α.Ε.Ι. 20.000 έως 30.000 υποψήφιοι σε σχέση με τη περσινή χρονιά, καθώς και ότι θα δημιουργηθούν χιλιάδες κενές θέσεις σε περιφερειακά Α.Ε.Ι. τα οποία αναμένεται να βρεθούν σε διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.