Ν.Μπακογιάννη: «Έγινε σαφές ότι δεν συνδιοικούμε με την Τουρκία στην Θράκη»

Ν.Μπακογιάννη:  «Έγινε σαφές ότι δεν συνδιοικούμε με την Τουρκία στην Θράκη»

Την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα και τις συναντήσεις που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια σχολίασε η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως είπε η κυρία Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, η επίσκεψη Τσαβούσογλου έδειξε ότι πρόθεση της Άγκυρας είναι μια προσπάθεια ομαλοποίησης των σχέσεων με την Αθήνα. Σημείωσε παράλληλα πως η ελληνική πλευρά κατέθεσε το σύνολο των θέσεών της και ειδικά για τη Θράκη έγινε σαφές ότι δεν συνδιοικούμε.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε παράλληλα πως στην Θράκη υπάρχει μια συστηματικά θετική διακριτή μεταχείριση της μουσουλμανικής μειονότητας, ενώ ούτε οι Ρομά, ούτε οι Πομάκοι αποδέχονται ότι είναι τουρκογενείς όπως θέλει να τους παρουσιάσει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αναφερόμενη στο ευρύτερο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η κυρία Μπακογιάννη είπε πως δεν βοηθά το κλίμα έντασης όταν αυτό καλλιεργείται στον Τύπο αλλά και μεταξύ των λαών και τόνισε πως στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να δώσει μήνυμα αποφασιστικότητας και σιγουριάς και από την άλλη μήνυμα βούλησης για εξεύρεση λύσης με την Τουρκία.

«Επιτρέψτε μου, είναι τελείως προσωπική μου άποψη, είναι η ώρα της επιθετικής διπλωματίας για εμάς. Διότι εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε στην καλύτερη φάση μας διπλωματικά. Είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα η άλλη μεριά έχει τεράστια προβλήματα», σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη.

Εξήγησε ότι η Άγκυρα έπαιξε με τη λάθος πλευρά στο θέμα της κρίσης μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς και βρέθηκε εντελώς χαμένη, ενώ αντίθετα η Αίγυπτος κατάφερε να πετύχει κατάπαυση πυρός. Η Ελλάδα έχοντας εξαιρετικές επαφές με όλους τους «παίκτες» στην περιοχή αλλά έχοντας αναβαθμίσει σημαντικά και τον ρόλο της εντός ΕΕ και με τις ΗΠΑ, έχει τη δυνατότητα να παίξει σε ένα ανώτερο επίπεδο διπλωματίας και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

«Το ξέρουν πάρα πολύ καλά οι Τούρκοι. Οι Τούρκοι δεν κάνουν λάθος αναλύσεις. Ξέρουν πάρα πολύ καλά σε ποια κατάσταση βρίσκονται αυτοί αυτή τη στιγμή και σε ποια βρισκόμαστε εμείς. Αν διαβάσετε τον τουρκικό Τύπο τα λένε αυτά ανοιχτά: “έχουμε να κάνουμε με μια αναβαθμισμένη Ελλάδα. Πρέπει να το συνυπολογίσουμε”», τόνισε η κυρία Μπακογιάννη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.