ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ν.Δένδιας για επέτειο Γουέμπλεϊ: «Θυμάμαι την ατέλειωτη περηφάνια μας»

Ν.Δένδιας για επέτειο Γουέμπλεϊ: «Θυμάμαι την ατέλειωτη περηφάνια μας»

Ο Νίκος Δένδιας έλαβε μέρος τη διαδικτυακή εκδήλωση «Φιλία και αθλητική ιστορία μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας, 50 χρόνια από τον τελικό του Γουέμπλεϊ ανάμεσα σε ‘Αγιαξ και Παναθηναϊκό».

Συγκίνηση και χαρά που ξαναζούμε σήμερα τα 50 χρόνια από τον ιστορικό τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971 ανάμεσα στον ‘Αγιαξ και τον Παναθηναϊκό, ήταν τα λόγια του κ. Δένδια.

“Τον μεγάλο τελικό τον είχα δει ως παιδάκι στην ασπρόμαυρη τηλεόραση, ήμουν υπότροφος εσωτερικός στο Κολλέγιο Αθηνών και θυμάμαι αυτό το ματς. Θυμάμαι την ατέλειωτη περηφάνια μας, που ήμασταν πια μια ομάδα της Ευρώπης”, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.

“Χάσαμε από μια φοβερή ομάδα, δεν είχαμε καμία πίκρα”, πρόσθεσε ο κ. Δένδιας, καθώς όπως υπενθύμισε, ο “Άγιαξ κέρδισε και τα δύο επόμενα κύπελλα πρωταθλητριών και άλλαξε συνολικά το ποδόσφαιρο”.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης, την οποία διοργάνωσε η ολλανδική πρεσβεία, βρέθηκαν οι δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας και η σημασία του αθλητισμού και της αθλητικής διπλωματίας ως γέφυρας φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών.

Ο κ. Δένδιας συνεχάρη την πρέσβη της Ολλανδίας Στέλλα Ρόννερ – Κρούμπασιτς (Stella Ronner-Grubacic) για την ανάληψη της θέσης της ειδικής εκπροσώπου της ΕΕ για τον ρόλο των γυναικών στην ειρήνη και την ασφάλεια, καθώς και για την προσφορά της στις σχέσεις Ελλάδας-Ολλανδίας.

Η κ. Κρούμπασιτς υπενθύμισε το απόφθευγμα του τότε προπονητή του Παναθηναϊκού, Φέρεντς Πούσκας, “11 εκείνοι 11 και εμείς”, το οποίο “αποτυπώνει ότι όλα είναι πιθανά, όλα είναι εφικτά, παρά τις πιθανότητες, παρά τις αντιξοότητες και αυτό είναι πηγή εμπνευσης για όλους μας. Το ίδιο ισχύει και στη διπλωματία. Τα πάντα είναι δυνατά στη διπλωματία, παρά τις πιθανότητες”.

Όπως τόνισε, αυτή η σχέση Ελλάδας- Ολλανδίας, βρίσκει τον συμβολισμό της στο γεγονός ότι έχει σήμερα Ολλανδό προπονητή η ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

“Μας δίνεται η δυνατότητα να ενισχύσουμε τις διμερείς σχέσεις και τους στενούς δεσμούς και με αυτό τον τρόπο και μέσα από το ποδόσφαιρο, βεβαίως και μέσα από πολλούς άλλους τρόπους”, επεσήμανε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.