Ε.Αγαπηδάκη «κλείνει το μάτι» στον Σ.Αγαπητικό και κάνει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η Α.Λινού δεν έχει κατάρτιση σε θέματα δημόσιας υγείας»

«Όχι μικροπολιτική με τον καρκίνο»

Ε.Αγαπηδάκη «κλείνει το μάτι» στον Σ.Αγαπητικό και κάνει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η Α.Λινού δεν έχει κατάρτιση σε θέματα δημόσιας υγείας»

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη επιτέθηκε στην Αθηνά Λινού αμφισβητώντας την επιστημονική της επάρκεια και υποστηρίζοντας ότι δεν έχει κατάρτιση στα θέματα δημόσια υγείας.

«Κάνουμε μια ευκαιριακή συζήτηση για την Υγεία, κάθε φορά, χωρίς να μπορούμε να μιλήσουμε για την ουσία των πραγμάτων» δήλωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη ερωτηθείσα για τις ελλείψεις στην υγεία με αφορμή τους πρόσφατους θανάτους ασθενών,

Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ χαρακτήρισε «τραγικά συμβάντα» τους θανάτους λόγω έλλειψης διασωστών και ασθενοφόρων ενώ τόνισε ότι «δεν υπάρχει κυβέρνηση που να μπορεί να το δικαιολογήσει και να μην διερωτηθεί τι μπορούσε να έχει γίνει».

Ωστόσο πρόσθεσε ότι: «έχει σημασία να μιλάμε για την πραγματικότητα με δεδομένα. Συνεχώς αμφισβητούμε την πραγματικότητα, δεν γίνεται να λέμε ότι σήμερα έχουμε λιγότερο προσωπικό, έχουμε 7000 μόνιμους παραπάνω από το 2019. Στην Κω 44 γιατροί και νοσηλευτές, στα Δωδεκάνησα 200 άτομα παραπάνω, 524 παραπάνω διασώστες. Φτάνουν όλα αυτά; Όχι».

«Ως πολίτες έχουμε όλοι μνήμες. Οι ελλείψεις φαρμάκων δεν ξεκίνησαν τώρα, τα προβλήματα με τα ασθενοφόρα δεν ξεκίνησαν τώρα. Όλα αυτά ταλαιπωρούν τη χώρα μας πάρα πολλά χρόνια. […] Το θέμα είναι πώς θα λύσουμε τα προβλήματα» πρόσθεσε.

«Όχι μικροπολιτική με τον καρκίνο»

«Μερικά πράγματα ειλικρινά είναι θλιβερά. Δεν γίνεται να κάνουμε μικροπολιτική σε θέματα όπως ο καρκίνος. Πρόσφατα η κυβέρνηση ψήφισε το νομοσχέδιο για την ανακουφιστική φροντίδα […] Ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισε, έχει καταψηφίσει τα προληπτικά προγράμματα όπως το “Φώφη Γεννηματά”, που έχει σώσει τη ζωή σε χιλιάδες γυναίκες».

Στην επισήμανση του Γιώργου Μελιγγώνη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισε ως ανεπαρκές, η Ειρήνη Αγαπηδάκη απάντησε «Όχι δεν είναι έτσι, υπάρχει μια άγνοια, δεν θεωρώ ότι ήταν κακή προαίρεση από τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Η Λινού δεν έχει κατάρτιση σε θέματα δημόσιας υγείας»

«Ελάχιστοι άνθρωποι στη χώρα μας γνωρίζουν τι είναι αυτό που λέμε “δημόσια υγεία”. Το μπερδεύουν συχνά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Έχω ακούσει και την Αθηνά Λινού, παρότι είναι καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή, δεν έχει αυτή την κατάρτιση στα θέματα δημόσιας υγείας» υποστήριξε.

Και συνέχισε: «Ο αγγλικός όρος και συγχωρέστε με που θα το χρησιμοποιήσω είναι “public health”. Είναι δηλαδή η υγεία του δήμου, η υγεία των πολιτών, ό,τι κάνουμε δηλαδή σε επίπεδο πληθυσμού. Και έχει να κάνει με τρία βασικά πράγματα. Την προστασία της υγείας, την προαγωγή της υγείας και την πρόληψη. Αυτά τα τρία πράγματα δεν τα αναπτύξαμε ποτέ στη χώρα μας. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, που κάνουμε μια προσπάθεια για οργανωμένο και ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα υγείας».

«Βρείτε μου μια χώρα που έκανε μεταρρύθμιση εν μέσω πανδημίας»

Ερωτηθείσα για την τραγική κατάσταση και τις ελλείψεις στα νοσοκομεία ουσιαστικά αμφισβήτησε τα νούμερα και τα στοιχεία λέγοντας:

«Είναι άλλο πράγμα η συνδικαλιστική άποψη, που μπορεί να έχει κανείς γιατί τα δεδομένα που ακούμε είναι από συνδικαλιστικά όργανα των υγειονομικών, και άλλο τα κρατικά δεδομένα που αφορούν στο ΕΣΥ. Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό», σχολίασε. «Δεν έχουμε λιγότερα ασθενοφόρα, το πρόβλημα έχει να κάνει με το προσωπικό» πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Διαχειριστήκαμε μια πανδημία και δεν γίνεται να δεχόμαστε επικρίσεις, επειδή πήραμε επικουρικό προσωπικό, που ήταν ο μόνος τρόπος για να το πάρουμε γρήγορα και επειδή πήραμε και μόνιμο προσωπικό.[…] Θέλω οποιοσδήποτε δημοσιογράφος ή κόμμα να μου βρει μια χώρα διεθνώς που κατάφερε να κάνει μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ εν μέσω πανδημιας…»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.