ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Μ.Σπυράκη σε Σχοινά: «Λάβετε ξεκάθαρη θέση για την εργαλειοποίηση απελπισμένων ανθρώπων από την Τουρκία»

«Περιμένουμε να θυμίσει η Κομισιόν στην Τουρκία ότι πηγαίνει χέρι-χέρι η πορεία της προς την ΕΕ με τις υποχρεώσεις της»

Μ.Σπυράκη σε Σχοινά: «Λάβετε ξεκάθαρη θέση για την εργαλειοποίηση απελπισμένων ανθρώπων από την Τουρκία»

Να λάβει η Κομισιόν ξεκάθαρη θέση για την εργαλειοποίηση απελπισμένων ανθρώπων από την Τουρκία ζήτησε εχθές η Μαρία Σπυράκη από τον Μαργαρίτη Σχοινά, επισημαίνοντας ότι η γειτονική χώρα δεν μπορεί να προσέρχεται στην ΕΕ μόνο με απαιτήσεις, είναι απαραίτητο να τηρεί και τις υποχρεώσεις της.

Ειδικότερα, στην ομιλία της στην αναγόρευση του Μαργαρίτη Σχοινά σε επίτιμο δημότη του δήμου Αριστοτέλη, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως «οι Έλληνες αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την Κομισιόν, σαφή και ξεκάθαρη θέση για την εργαλειοποίηση των απελπισμένων που γίνεται αυτή την περίοδο από τη γείτονα χώρα, από την Τουρκία».

«Πρόκειται για την οπλοποίηση των ανθρώπων που προσέρχονται ικέτες στη διπλανή χώρα, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ούτε αίτημα ασύλου, όπως προβλέπουν οι Διεθνείς Συνθήκες και το Συμβούλιο της Ευρώπης» επισήμανε η κ. Σπυράκη και συνέχισε σχετικά με τον ρόλο του κ. Σχοινά: «Ο ρόλος σας αγαπητέ αντιπρόεδρε είναι κρίσιμος και αναμένουμε ότι θα δράσετε. Είναι κρίσιμος γιατί περιμένουμε από σας να αποτυπώσει η Κομισιόν το πολιτικό πνεύμα της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να θυμίσει στην Τουρκία ότι είναι υποψήφια χώρα και ότι πηγαίνει χέρι-χέρι η πορεία της προς την ΕΕ με τις υποχρεώσεις της. Η κοινή δήλωση της ΕΕ-Τουρκίας είναι μια δήλωση που μένει ενεργή, είναι μια δήλωση που παραμένει επίκαιρη και είναι μια δήλωση που χρειάζεται δύο για να εφαρμοστεί. Η Τουρκία δεν μπορεί να προσέρχεται μόνο με απαιτήσεις, είναι απαραίτητο να τηρεί και τις υποχρεώσεις της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής προϋποθέτει το σεβασμό των ευρωπαϊκών αξιών και όχι διαρκείς υπονομεύσεις και όχι διαρκείς απειλές και συνεχείς παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου από τη γείτονα», κατέληξε η ευρωβουλευτής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.