Ν.Μπακογιάννη: «Ο Πούτιν ξέρει ότι δεν μπορεί να “φάει” τον Ζελένσκι»

«Ο Πούτιν θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με κάποιες αλλαγές»

Ν.Μπακογιάννη: «Ο Πούτιν ξέρει ότι δεν μπορεί να “φάει” τον Ζελένσκι»

Η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης το πρωί της Τρίτης, μίλησε μεταξύ άλλων για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

«Ο Πούτιν ξέρει ότι δεν μπορεί να «φάει» τον Ζελένσκι» είπε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, εκτιμώντας ότι θα θέσει υπό την απόλυτη κυριαρχία τον νότο και τα λιμάνια. Όπως είπε η ίδια κρατά μια επιφύλαξη για την Οδησσό, όπως γίνεται και στην περίπτωση του Κιέβου.

«Έχει ένα ουσιαστικό πρόβλημα ο Πούτιν, ότι το ιστορικό κομμάτι του Κιέβου είναι και για τους Ρώσους σημαντικός χώρος. Έχει ένα βάρος και θα ενοχλήσει πολύ τον ρωσικό λαό, εάν υπάρξει καταστροφή του πολιτιστικού θησαυρού» εξήγησε.

Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι «ο Πούτιν θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με κάποιες αλλαγές», καθώς «έχει αποδεχθεί ότι την όποια συμφωνία θα πρέπει να υπογράψει ο ίδιος ο Ζελέσνκι».

Χαρακτήρισε ακόμη «έκπληξη» για τον Πούτιν ότι οι Ουκρανοί αμύνονται «λυσσωδώς» αυτή τη στιγμή.

«Ίσως λόγω της παραπληροφόρησης που είχε πίστευε ότι μεγάλο ποσοστό των Ουκρανών θα τον υποδεχθούν ως απελευθερωτή και αντ’ αυτού κατάφερε να τους κάνει να είναι Ουκρανοί με ουκρανική ταυτότητα και να τους βάλει απέναντι» σημείωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Για τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι έχουν αποτελέσματα «πολύ νωρίτερα από ό,τι τις περιμέναμε».

Και συμπλήρωσε: «Πότε στα 10 χρόνια που είμαι στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση. 56 ήμασταν στην Επιτροπή και οι 56 ψηφίσαμε η Ρωσία να φύγει, χωρίς ούτε έναν να εκφραστεί διαφορετικά και χωρίς ούτε έναν να κρατήσει ουδέτερη στάση».

Κατά την κ. Μπακογιάννη είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε πού το πάει ο Ρώσος πρόεδρος.

«Δεν μπορώ να κατανοήσω το στόχο του κ. Πούτιν και το λόγο που 20 χρόνια ανόρθωσης της οικονομίας και της ευημερίας των Ρώσων πολιτών τα τινάζει στον αέρα με αυτή την επίθεση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το λογικό είναι όπως λένε στρατιωτικοί αναλυτές ότι δεν θα σταματήσει μέχρι να πετύχει εκείνους τους στόχους επί εδάφους, που θα τους πετύχει και μετά να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.