ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Νέα Αριστερά: Ετοιμάζει πανελλαδική Συνεδρίαση στις 12-13 Ιανουαρίου

Εντατική εξόρμηση σε όλη την επικράτεια τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο

Νέα Αριστερά: Ετοιμάζει πανελλαδική Συνεδρίαση στις 12-13 Ιανουαρίου

Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι μήνες εντατικής εξόρμησης σε όλη την επικράτεια για τη Νέα Αριστερά.

Έχουν προγραμματιστεί 80 εκδηλώσεις, ενώ προχωρά η οργανωτική συγκρότηση πυρήνων υποστηρικτών της Νέας Αριστεράς με μεγάλη συμμετοχή και παρουσία ανθρώπων από όλο το φάσμα του προοδευτικού κόσμου.

Στις 12 και 13 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί, στην Αθήνα, πανελλαδική συνεδρίαση στελεχών με στόχο τον σχεδιασμό της οργανωτικής συγκρότησης της Νέας Αριστεράς, την επεξεργασία της ιδρυτικής της διακήρυξης και την προετοιμασία ιδρυτικής συνδιάσκεψης τέλη Φεβρουαρίου. Άμεσα θα υπάρξει στοχευμένη καμπάνια που θα καλεί σε συμμετοχή των πολιτών σε αυτή τη διαδικασία. Η Νέα Αριστερά είναι το νέο στην πολιτική ζωή της χώρας. Λέει αυτά που πιστεύει και πιστεύει αυτά που λέει. Έχει τρεις ξεκάθαρους στόχους -κοινωνική δικαιοσύνη, κλιματική δικαιοσύνη και την επανεκκίνηση της Δημοκρατίας- και θέλει να λειτουργήσει ως σημείο συνάντησης των αριστερών και προοδευτικών πολιτών που νιώθουν ότι η ηγεμονία της Δεξιάς οδηγεί την κοινωνία μας σε αδιέξοδο.

Καμπάνια για την ακρίβεια

Τον Ιανουάριο η Νέα Αριστερά θα εγκαινιάσει πανελλαδική καμπάνια για την ακρίβεια που θα φανερώνει ότι ο πληθωρισμός της απληστίας είναι πολιτική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας και ότι υπάρχει διέξοδος από την ασφυκτική αυτή συνθήκη με συγκεκριμένα μέτρα και νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Παράλληλα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς θα φέρει πρόταση για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών με πλήρη δικαιώματα -δηλαδή και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία- και πρόταση για τη στεγαστική κρίση με αποφασιστικά μέτρα για την βραχυχρόνια μίσθωση, την golden visa και τη δυνατότητα μιας νέας πολιτικής που θα σπάσει τη φούσκα της αύξησης της τιμής και του ενοικίου των ακινήτων. Τέλος, προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα παρεμβάσεις για την επιστολική ψήφο με πρόταση για να ψηφίζουν οι πολίτες εκεί που ζουν και εργάζονται, θα δώσει τη μάχη ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και θα ανοίξει την αναγκαία συζήτηση για τα φαινόμενα της νεανικής βίας που συνδέονται με τις σύγχρονες ανισότητες.

«Τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Νέα Αριστερά εκτιμά ότι υπάρχουν υπαρκτές δυνατότητες για μια νέα εποχή στην αριστερά και ευρύτερα στην αντι-δεξιά παράταξη στην Ελλάδα. Υπάρχει πολιτικό κενό, κρίση και αδυναμία των παραδοσιακών σχηματισμών και η αγωνία εκατομμυρίων πολιτών για το αν αυτό που ζούμε είναι μονόδρομος. Σε αυτήν την αγωνία, η Νέα Αριστερά θα απαντήσει με την πράξη της: δείχνοντας δηλαδή εντός και εκτός κοινοβουλίου ότι υπάρχει δυνατότητα για μια άλλη πολιτική με ριζοσπαστικές τομές που θα υπηρετούν τα υλικά συμφέροντα των πολλών. Για την κοινωνική δικαιοσύνη όπου την κρίση θα την επωμιστούν αυτοί που πλουτίζουν, την κλιματική δικαιοσύνη που είναι όρος για την επιβίωση της χώρας, την επανεκκίνηση της Δημοκρατίας, ώστε οι πολίτες να νιώθουν ότι τους αφορά και εξυπηρετεί τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.