ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια «ωραία ατμόσφαιρα» στο ΠΑΣΟΚ...

Νέα δημοσκόπηση εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα

Το 71% κρίνει αρνητικά την επιλογή του Σ.Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος

Νέα δημοσκόπηση εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει στην τρίτη θέσ στην πρόθεση ψήφου και σε νέα δημοσκόπηση, συγκεκριμένα σε αυτή που πραγματοποίησε η GPO για τα Παραπολιτικά.

Το κόμμα της Κουμουνδούρου υπολείπεται κατά μια ποσοστιαία μονάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ η Νέα Δημοκρατία παραμένει στην κορυφή, με διαφορά που ξεπερνά τις 20 ποσοστιαίες μονάδες.

Θυμίζεται πως είχε προηγηθεί η δημοσκόπηση της Opinion Poll, που έδεινε δεύτερο το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου με 16% και τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ με 14,7%. 

Αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 36% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 11%.

Στα άλλα κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,9%, η Ελληνική Λύση 5,4%, η Νίκη 2,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, το ΜέΡΑ25 1,2%, οι Σπαρτιάτες 3,6%, ενώ στο 10,3% είναι οι αναποφάσιστοι.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 47,7%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 13,5% και ο Στέφανος Κασσελάκης 11,6%.

Το 22,6% πιστεύει ότι κανένας από τους τρεις δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, το 71,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία είναι αρνητική/ μάλλον αρνητική για την πορεία του κόμματος, ενώ το 22,3% βλέπει θετικά/μάλλον θετικά αυτή την επιλογή.

Παράλληλα, το 63,7% εκτιμά ότι οι αποχωρήσεις στελεχών είναι αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 74,7% πιστεύει ότι αυτές οι αποχωρήσεις θα αποδυναμώσουν το κόμμα. Σε άλλο ερώτημα, το 68,8% «βλέπει» διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Αναφορικά με τα μέτρα κατά της ακρίβειας, το 38,6% πιστεύει ότι κινούνται προς τη σωστή/μάλλον σωστή κατεύθυνση, ενώ το 58,8% προς τη λάθος/μάλλον λάθος. Παράλληλα, το 80,4% τονίζει ότι το τελευταίο διάστημα έχει περιορίσει τις αγορές βασικών αγαθών, εξαιτίας της ακρίβειας, με το 19,3% να απαντά όχι/μάλλον όχι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρείας GPO, για τα «Παραπολιτικά», το διάστημα 13 – 15 Νοεμβρίου 2023 σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.