ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΝΙΚΗ: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει τσιπ στις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες»

«Καταπατώνται εξ ορισμού οι ατομικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα με το ανελέητο ηλεκτρονικό φακέλωμα»

ΝΙΚΗ: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει τσιπ στις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες»

Η «ΝΙΚΗ» πραγματοποίησε εκδήλωση για τις νέες ταυτότητες και οι ομιλητές ανέφεραν ότι θα περιέχουν τσιπ, με αποτέλεσμα να προτρέπουν τον κόσμο να μην αλλάξει ακόμη τις παλιές.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του βουλευτή Ανατ.Αττικής και δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω Αναστασίου Οικονομόπουλου και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα, μεταξύ άλλων επεσήμανε τα ακόλουθα πέντε σημεία:

«Δεν υποχρεούνται τα κράτη μέλη να εκδίδουν Δελτία Ταυτότητας, όπως ορίζει ο κανονισμός της Ε.Ε., αλλά θα εξακολουθεί να είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε κράτους αν θα έχει Δελτία ταυτότητας υποχρεωτικά, προαιρετικά η καθόλου.

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει τσιπ στις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες, όπως παραδέχθηκε ο Υφυπουργός κ.Κατσαφάδος και όπως προβλέπει η σχετική ΚΥΑ, σε αντίθεση με την ψευδή δήλωση του πρωθυπουργού.

Καταρρίπτεται ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού για την ασφάλεια τεχνολογίας RFID, αφού υπάρχουν ευρέως διαδεδομένες προστατευτικές θήκες “RFID safe” που έχουν ως αποστολή την αποφυγή υποκλοπής προσωπικών δεδομένων από απόσταση!

Το κράτος σήμερα έχει ανεξάρτητες βάσεις δεδομένων ώστε να τηρείται μια βασική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Όταν όμως αυτές οι ανεξάρτητες βάσεις δεδομένων διασυνδέονται, έχουμε πρακτικά λειτουργία “συγκοινωνούντων δοχείων”, στην οποία στηρίζεται η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση η οποία εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους παραβίασης.

Ο κ.Οικονομόπουλος επεσήμανε παράλληλα στους παρευρισκομένους πως στην ΚΥΑ που εκδόθηκε το Φεβρουάριο του 2023 (Αριθ. 8200/0-109568), προστέθηκε η φράση: “… θα δύναται να αποθηκευτούν τα στοιχεία που απαιτούνται για τις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εάν αποφασισθεί να συμπεριληφθούν στο εν λόγω μέσο”.

Έτσι, ενεργοποιώντας την συγκεκριμένη ΚΥΑ, η ψηφιακή ταυτότητα μετατρέπεται δυνητικά σε Κάρτα Πολίτη, δηλαδή από μέσο απλής ταυτοποίησης σε δικαίωμα (ή στέρηση) πρόσβασης σε υπηρεσίες και αγαθά. Με απλά λόγια, οι διασυνδεδεμένες βάσεις δεδομένων παραβιάζουν την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων και καταργούν το απόρρητο της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής των πολιτών.

Στηρίζουμε την εξέλιξη της τεχνολογίας που όμως ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ εργαλείο ελέγχου και περιορισμού των ατομικών μας ελευθεριών».

«Καταπατώνται εξ ορισμού οι ατομικές ελευθερίες»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δρ Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Επικεφαλής Θεματικής Ομάδας ψηφιακής διακυβέρνησης «Νίκης» Δημήτριος Χιωτακάκος, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Η τεχνολογία των νέων ταυτοτήτων και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση».

«Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του κ. πρωθυπουργού αλλά και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, δίνουν μια νέα διάσταση στο θέμα των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων. Αποδομούμε το κυβερνητικό αφήγημα της κυβέρνησης με ρεαλιστικά και επιστημονικά επιχειρήματα, παρακολουθώντας τις παγκόσμιες εξελίξεις εντός και εκτός Ε.Ε.:

Διακυβεύεται η εθνική μας κυριαρχία, εάν τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών μπορούν να αποθηκεύονται και να επεξεργάζονται και εκτός Ελληνικής επικράτειας.

Καταπατώνται εξ ορισμού οι ατομικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα με το ανελέητο ηλεκτρονικό φακέλωμα, που μπορεί να δημιουργήσει προφίλ πολιτών με διαφοροποιημένη πρόσβαση σε υπηρεσίες και αγαθά.

Οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να έχουν σοβαρότατο αντίκτυπο σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Οι χάκερς υπάρχουν και κτυπούν, κανένα σύστημα δεν είναι 100% ασφαλές».

«Υπεύθυνη ενημέρωση…»

Τέλος, στην εκδήλωση μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Δήμητρης Νατσιός, ο οποίος ανέφερε πως «δεν ανεχθήκαμε η Νίκη να συγκαταλεχθεί με ακροδεξιές λογικές, ούτε όμως και σταθήκαμε δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας, όπως πολλοί θα έλπιζαν. Στις τάξεις μας δεν δεχόμαστε κανέναν πολιτικό άλλου κόμματος, ούτε θα συνεργασθούμε με τα κόμματα που κατέστρεψαν την πατρίδα μας».

«Για λόγους δημοκρατίας, η ΝΙΚΗ ζητά πλήρη και σαφή ενημέρωση στους πολιτικούς φορείς και στον ελληνικό λαό από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προτού να αρχίσει η έκδοση των νέων ταυτοτήτων, όχι μόνο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, αλλά κυρίως για τη φύση, τον χαρακτήρα και τους κινδύνους που εγκυμονούν για την ελευθερία του», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Έτσι, συνέστησε μέχρι να υπάρξει έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση, να μην βιαστεί κανείς να παραλάβει τις νέες ταυτότητες, ώστε να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.