ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νότης Μηταράκης: «Η Ευρώπη επιβραβεύει όσους φτάνουν παράνομα»

Μετά το ναυάγιο στην Πύλο

Νότης Μηταράκης: «Η Ευρώπη επιβραβεύει όσους φτάνουν παράνομα»

Ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης μιλώντας σε ρ/ ζήτησε να σταματήσει η «επιβράβευση» αυτών που «φτάνουν παράνομα».

Ο Νότης Μηταράκης ανέφερε ειδικότερα ότι «χιλιάδες κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους και πράγματι η Ευρώπη δεν έχει βρει έναν τρόπο να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση, το πρόβλημα νομίζω είναι ότι η ευρωπαϊκή πολιτική στο μεταναστευτικό είναι αμφίσημη, δηλαδή από τη μια είναι εναντίον της παράνομης μετανάστευσης και προσπαθεί με πρωτοβουλίες να την περιορίσει από την άλλη, για να είμαστε ρεαλιστές, επιβραβεύει αυτούς που φτάνουνε παράνομα. Αυτοί που τελικά φτάνουν παράνομα στην Ευρώπη, θα ζήσουν πολύ καλύτερα από τους φίλους τους και τους συγγενείς τους που παραμένουν στις χώρες προέλευσης ή στις χώρες διέλευσης».

Συνεχίζοντας, ο Νότης Μηταράκης είπε ότι «η Ευρώπη είναι το όνειρο για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους, όπως και στις ΗΠΑ, άρα αυτό δεν θα σταματήσει όσο επιβραβεύονται αυτοί που φτάνουν, όσο υπάρχουν οργανώσεις οι οποίες δίνουν την ψευδαίσθηση σε αυτούς που ξεκινάνε από τη Λιβύη ότι είναι ασφαλής η διαδρομή με όλα αυτά τα διασωστικά σκάφη που κυκλοφορούν στη Μεσόγειο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.