ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ο Α.Τσίπρας ανάγκασε τον Σ.Κασσελάκη να επανακριθεί από την βάση αλλά τα δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα αρχίζουν

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να σώσει οτιδήποτε μπορεί να σωθεί

Ο Α.Τσίπρας ανάγκασε τον Σ.Κασσελάκη να επανακριθεί από την βάση αλλά τα δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα αρχίζουν

O Αλέξης Τσίπρας «βγήκε» μπροστά και ανάγκασε τον Στέφανο Κασσελάκη να ζητήσει εκ νέου να επανακριθεί από την βάση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς έβλεπε το κόμμα το οποίο τον ανέδειξε πρωθυπουργό για 4,5 χρόνια να διαλύεται κυριολεκτικά.

Tα δύσκολα όμως τώρα αρχίζουν.

Όσοι γνώριζαν τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ, ήξεραν ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν ήταν καλές εδώ και μήνες.

Ο Σ.Κασσελάκης προσπάθησε να φτιάξει ένα κόμμα κατ’ εικόνα και ομοίωση του και αυτό έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ακόμα μεγαλύτερα χάλια από αυτά του καλοκαιριού.

Ήθελε ένα κόμμα, περισσότερο «lifestyle» παρά πολιτικό, γιατί μέχρι εκεί έφτανε η αντίληψή του για τα πράγματα και θεωρούσε μάλιστα ότι θα την περνούσε και στο εκλογικό σώμα.

Αυτό ίσως να μπορούσε να γίνει σε πολύ παλαιότερες εποχές προ μνημονίων όταν το «lifestyle» ήταν σημαντικότερο της ουσίας.

Όταν όμως υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης, τότε η ουσία αποκτά πρωτεύοντα ρόλο.

Ο Κασσελάκης είναι ένας πρόεδρος υπό προθεσμία όπως κι αν το δει κανείς. Eίτε λόγω των νέων εσωκομματικών εκλογών είτε λόγω ενός πολύ άσχημου αποτελέσματος στις ευρωεκλογές.

Ένα αποτέλεσμα που ο ίδιος ξέρει πως θα έρθει γι’ αυτό άλλωστε και ζήτησε «λευκή επιταγή» μέχρι τις… εθνικές εκλογές.

Κι όλα αυτά σε μία περίοδο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαπράττει πολιτικά εγκλήματα και ενώ η ΝΔ διανύει μεγάλη κρίση λόγω της ψήφισης του ν/σ για τους «παντρεμένους» ΛΟΑΤΚΙ+.

Ο δε Σ.Κασσελάκης αντί να επικεντρωθεί σε αυτό, ασχολείται με ταξίδια σε Νέα Υόρκη, Σπέτσες και Λονδίνο.

Ευθύνη έχουν και τα μεγαλοστελέχη που θεωρούσαν ότι το κόμμα τους ανήκει την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την αξία του και δεν είναι πλέον κόμμα εξουσίας.

Ο Α.Τσίπρας έφυγε και δεν προστάτεψε το κόμμα από έναν νέο πρόεδρο χωρίς γνώση του χώρου, ο οποίος ήρθε από το πουθενά.

Τα κακώς κείμενα ο Τσίπρας τα έβλεπε εδώ και καιρό.

Μπορεί να μην είχε καλή σχέση με την Αχτσιόγλου και τον Τζανακόπουλο, όμως, δεν ήθελε με τίποτα να φύγουν από το κόμμα Χαρίτσης, Ηλιόπουλος και κυρίως ο Σακελλαρίδης.

Τα «αδειάσματα» του Αλέκου Φλαμπουράρη, της Όλγας Γεροβασίλη και του Γιώργου Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία ήταν μηνύματα ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αλλάξει διάθεση για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Τι γίνεται από εδώ και στο εξής: Αν γίνουν εκλογές σε 15 μέρες και κερδίσει εκ νέου ο Σ.Κασσελάκης τότε θα κερδίσει το χρόνο που θέλει για να κριθεί όχι στις ευρωεκλογές αλλά στις εθνικές εκλογές το 2027.

Θα καταργήσει την Πολιτική Γραμματεία και θα φτιάξει ένα όργανο χωρίς του Τεμπονέρα, Γεροβασίλη, Γ.Τσίπρα κ.α.

Επίσης, πληροφορίες λένε ότι ο Κασσελάκης στηρίζεται πλέον μόνο από τον Νίκο Παππά.

Σε αυτή την περίπτωση πάντως οι αντίπαλοί του μπορεί να μην  κινητοποιηθούν υπέρ του κόμματος για τις ευρωεκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ να πέσει ακόμα πιο χαμηλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν ολίγοις τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ δύσκολα και η βάση του κόμματος (όση απέμεινε) θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά για το αν θέλει να παραμείνει η τωρινή κατάσταση ή καλύτερα να επιστρέψει, τουλάχιστον εν μέρει, στην προ-Κασσελάκη εποχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.