ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο έτερος θηλυκός «ογκόλιθος» της κυβέρνησης, μετά τη Δ.Μιχαηλίδου, Σοφία Ζαχαράκη δηλώνει: «Υπάρχουν πολλών ειδών οικογένειες»

Η υπουργός οικογένειας έγινε... «υπουργός οικογενειών»

Ο έτερος θηλυκός «ογκόλιθος» της κυβέρνησης, μετά τη Δ.Μιχαηλίδου, Σοφία Ζαχαράκη δηλώνει: «Υπάρχουν πολλών ειδών οικογένειες»

Μάλλον από αύριο στο υπουργείο της θα αλλάξει την ταμπέλα η Μ.Ζαχαράκη και από υπουργός οικογένειας θέλει να γίνει… υπουργός οικογενειών αφού είδε ότι υπάρχουν και άλλες μορφές οικογένειας, “κοντραριζόμενη” έτσι με τον άλλο πολιτικό “ογκόλιθο” της κυβέρνησης Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Η ουσία της συζήτησης για το νομοσχέδιο έχει να κάνει με το ποιοι είμαστε, τι θέλουμε να πρεσβεύουμε, τι κράτος είναι αυτό το οποίο θέλουμε. Ένα κράτος το οποίο ρίχνει φως σε κάθε πολίτη ή σκιάζει κάποιους;» τόνισε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη κατά την ομιλία της στη Βουλή.

«Δεν εφευρίσκουμε κάτι. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάφορες μορφές οικογένειας. Δυο γονείς με παιδιά που φεύγουν από τις Βρυξέλλες ως οικογένεια και προσγειώνονται στην Ελλάδα ως 4 άτομα που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους….Συζητάμε για την επιστροφή νέων ανθρώπων και ζευγαριών που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης και τα οποία θέλουν να γυρίσουν. Σε αυτούς τους ανθρώπους λέμε ότι η χώρα σέβεται τα δικαιώματα σας, και τα παιδιά σας. Δεν τα θεωρεί αόρατα.» τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Η κυρία Ζαχαράκη σημείωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάστηκε επί μακρόν το νομοσχέδιο και ο χρόνος που το έφερε στη Βουλή δεν επελέγη με όρους πολιτικού συμφέροντος, καθώς σημείωσε πως για τη Ν.Δ η ισότητα στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ένα εύκολο ζήτημα.

 «Καθημερινά και για μένα, στην εκλογική μου περιφέρεια, σε όλες τις περιοδείες που κάνω στην Ελλάδα με ρωτούν γιατί έπρεπε η ΝΔ να φέρει το νομοσχέδιο αυτό. Τους απαντώ καθαρά ότι έπρεπε και να έρθει τώρα και να το φέρουμε εμείς. Διότι την ατζέντα των δικαιωμάτων παντού στη Δύση, την έχουν στον πυρήνα της πολιτικής τους και της ιδεολογίας τους, τα κεντροδεξιά κόμματα όπως είναι η Ν.Δ. Εμείς δεν πάμε να καπηλευτούμε τα δικαιώματα όπως διαχρονικά το κάνουν κάποιοι» ανέφερε η κυρία Ζαχαράκη.

Και πρόσθεσε πως «θέλω να σας καλέσω να ψηφίσετε αυτό το νομοσχέδιο να έρθετε να γίνουμε όλοι μαζί μια φωνή και ένα πλέγμα προστασίας γύρω από τα παιδιά. Αλλά και να κάνουμε το απαραίτητο βήμα για την απόδοση δικαιωμάτων στους γονείς τους, και στους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν μαζί. Χωρίς κανένα αποκλεισμό και χωρίς κανένας να τους κουνάει το δάχτυλο. Μπορούμε όλοι μαζί, χωρίς αστερίσκους, χωρίς υποσημειώσεις και χωρίς διαιρέσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας η κυρία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι αύριο που το νομοσχέδιο θα είναι νόμος του κράτους και μάλιστα με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας που θα κληθεί να κάνει πράξη την ισότητα αυτό θα γίνει άμεσα και χωρίς καμία διάκριση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.