Ο Κ.Μαραβέγιας νευρίασε που βγήκαν «στη φόρα» τα 11 εκατ. ευρώ που πήρε για επιδοτήσεις και απειλεί τα ΜΜΕ

Ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης «βγάζει την ουρά του» επ'έξω

Ο Κ.Μαραβέγιας νευρίασε που βγήκαν «στη φόρα» τα 11 εκατ. ευρώ που πήρε για επιδοτήσεις και απειλεί τα ΜΜΕ

Σύμφωνα με αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών ο Κώστας Μαραβέγιας έχει εγκριθεί να λάβει από τον Αναπτυξιακό Νόμο και από τραπεζικά δάνεια 11 εκατομμύρια ευρώ, για προσωπική του επένδυση. Αυτό όμως φαίνεται να μην του αρέσει αφού εξαπολύει απειλητικές επιστολές στα ΜΜΕ με τις οποίες ζητάει να μη δοθεί συνέχεια στο ρεπορτάζ που αφορά την προσπάθειά του να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο και να εισπράξει εκατομμύρια ευρώ από το κράτος. 

Επιπλέον ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε ασήμαντη ιστορία και ανύπαρκτη την υπόθεση που προήλθε από ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, σπεύδοντας παράλληλα να διευκρινίσει πως ο ίδιος δεν είχε καμία εμπλοκή στη διαδικασία έγκρισης του αιτήματος χρηματοδότησης μέσω του αναπτυξιακού νόμου.

Ο Μαραβέγιας, ενώ αρνείται, όπως οφείλει ως εκλεγμένος βουλευτής και δημόσιο πρόσωπο, να απαντήσει επί της ουσίας στις αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, επιχειρεί δια της επιστολής του αυτής, να μπλοκάρει τη δημοσιοποίηση νέων στοιχείων που γνωρίζει ή εν πάση περιπτώσει, φοβάται πως υπάρχουν.

Στην επιστολή του, ο Μαραβέγιας επαναλαμβάνει ότι ο η τότε υπό σύσταση εταιρία της συζύγου του δεν χρηματοδοτήθηκε τελικά μέσω του αναπτυξιακού νόμου και με εμφανώς απειλητική διάθεση προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί νομικά σε βάρος όσων διερευνούν την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται. Δεν λέει βέβαια, για μια ακόμη φορά, πώς εγκρίθηκε η χρηματοδότησή της, ενώ δεν είχε, όπως ο ίδιος έχει ισχυριστεί, κεφάλαια, ενώ δηλαδή δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος.

Η απάντηση του Α.Γεωργιάδη

Απαντώντας στην κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σαρακιώτη, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 4,2 εκατ. ευρώ υπέρ του «γαλάζιου» βουλευτή Μαγνησίας και με βάση το γεγονός «δεν απολογείται κανείς επειδή το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε πριν ολοκληρωθεί», ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για «αγωνιώδη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλύψει σκάνδαλα ή ζητήματα και να κάνει αντιπολίτευση».

«Πρώτον δεν έχει πάρει ΦΕΚ ποτέ η έγκρισή του στην πραγματικότητα δεν έχει έγκριση» είπε και πρόσθεσε πως με την τροποποίηση που έγινε το 2022 επί του σχετικού νόμου του 2016, θεσπίστηκαν δικλείδες σε σχέση με ποιους καταθέτουν αίτηση, ισχυρισμός που δεν θεωρείται ιδιαίτερα υποστηρικτικός για τον συνάδελφό του.

«Ποια είναι η βασική διαφορά του δικού μας νόμου και του δικού σας νόμου ως προς αυτό; Σε εσάς. Για να γίνει έγκριση έπρεπε απλώς να κατατεθεί ένα business plan και να πει κάποιος, θα πάρω δάνειο από την τράπεζα και αυτό εθεωρείτο δήλωση που έπρεπε να γίνει αποδεκτή από την υπηρεσία. Στο δικό μας νόμο αυτό δεν επαρκεί, πρέπει να προσκομίσεις επιστολή από τράπεζα που να λέει ότι σκοπεύει να σε δανειοδοτήσεις» εξήγησε.

«Τρίτον», συνέχισε ο υπουργός, «ο κ. Μαραβέγιας και η σύζυγός του δεν προχώρησαν την επένδυση, αφού δεν έχουν πάρει καν έγκριση, δεν έχουν εισπράξει από τον Έλληνα φορολογούμενο ούτε ένα σεντ του ευρώ», ενώ τέταρτο και τελευταίο σημείο των ισχυρισμών του ήταν πως ο συνάδελφός του δεν πήρε τη θέση κάποιου άλλου ενδιαφερόμενου.

Για να είναι απολύτως καλυμμένος πολιτικά, ο Αδ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι βάσει νόμου ο υπουργός δεν έχει καμία ανάμειξη, αφού «οι εγκρίσεις σταματάνε σε επίπεδο Γενικού Διευθυντού και δεν φτάνουν στον υπουργό». Μάλιστα, χαρακτήρισε αδιανόητο «να ξέρει ο υπουργός Παπαθανάσης ή ο υπουργός Γεωργιάδης αν το όνομα Τόκας είναι της συζύγου του βουλευτού της ΝΔ», κάτι που έμαθε «από την ανάρτηση του κυρίου Πολάκη».

Και κατέληξε λέγοντας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Άρα, γιατί συζητάμε εδώ; Για μία ασήμαντη ιστορία, που την έκανε ο κύριος Πολάκης αναρτήση. Τώρα, το να μιλάμε σοβαρά με τον κύριο Πολάκη οικονομικού θέματος ζητήματα, καταλαβαίνετε είναι χαμένος χρόνος και δεύτερον το κάνατε πρωτοσέλιδα στην “Αυγή”, φασαρία και τα λοιπά για μια υπόθεση που δεν υπάρχει. Το κλείνω, λοιπόν, για να σας πω και μπορείτε να κάνετε κοινοβουλευτικό έλεγχο και να ζητήσετε τα σχετικά έγγραφα, δεν έχει πάρει έγκριση, δεν έχει εκδοθεί ΦΕΚ γι’ αυτή την επένδυση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.