Ο Κ.Μητσοτάκης «απολογείται» σήμερα για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών: Θα πει πως «δεν ήταν εκεί όταν έγινε»

Οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης θα απαιτήσουν να γνωστοποιηθεί ο λόγος της παρακολούθησης Ν.Ανδρουλάκη

Ο Κ.Μητσοτάκης «απολογείται» σήμερα για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών: Θα πει πως «δεν ήταν εκεί όταν έγινε»

Η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών για την υπόθεση των παρακολουθήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να είναι «σκληρή» καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ετοιμάζεται να επικαλεστεί επιχειρήματα που θα παρουσιάζουν την ΕΥΠ ως έναν οργανισμός που λίγο πολύ λειτουργεί μόνος του και ασύδοτα χωρίς κανέναν έλεγχο παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία είχε περάσει με νόμο υπό τον πρωθυπουργικό έλεγχο.

Στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός θα καλέσει το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων σε διάλογο για την διαμόρφωση του νέου πλαισίου λειτουργίας των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για την ανάγκη αντιμετώπισης των χρόνιων παθογενειών και «γκρίζων» περιοχών της ΕΥΠ και υιοθέτησης ξεκάθαρων κανόνων για την λειτουργία της υπηρεσίας οι οποίοι όμως δεν θα μειώνουν την δυνατότητα να επιτελεί το κρίσιμο εθνικό της έργο.

Ο πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει την ανάγκη πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης των παρακολουθήσεων και θα καλέσει τα κόμματα να σεβαστούν το απόρρητο των σχετικών διαδικασιών.

Παράλληλα θα επαναλάβει πως καμία κρατική υπηρεσία και πολύ περισσότερο η κυβέρνηση δεν προμηθεύτηκε και δεν έχει σχέση με το παράνομο λογισμικό Predator.

Εν ολίγοις θα παρουσιαστεί στην Βουλή σαν να κυβερνούσε κάποιος άλλος την χώρα αυτά τα τρία χρόνια!

Αν μπορούσε θα ζητούσε και πολιτικές ευθύνες από την αντιπολίτευση για τις παρακολουθήσεις που έγιναν επί των ημερών του.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως αν ο πρωθυπουργός προκληθεί από την αντιπολίτευση για το θεμα των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων θα πετάξει την «μπάλα» στην «εξέδρα» αναφερόμενος σε υποθέσεις που αφορούν την προηγούμενη κυβέρνηση!

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό καλώντας τον να απαντήσει αν παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα εκτός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Απαντήσεις για τους λόγους που η ΕΥΠ ενεργοποίησε τους μηχανισμούς παρακολούθησης ζήτησε ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης κατά την χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του. «Σας καλώ δημόσια να πείτε το λόγο της παρακολούθησής μου. Αύριο οφείλετε να πείτε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάτι που αναμένεται να γίνει πολύ δύσκολα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μετά την πρωτοφανή υπόθεση συγκάλυψης των υποκλοπών και την ίδια στιγμή που ο Ν.Ανδρουλάκης εγκαλεί τον Κ.Μητσοτάκη για ποιο λόγο ήταν στόχος παρακολουθήσεων, σύμφωνα με την δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή το αρχείο της παρακολούθησης του Ν.Ανδρουλάκη έχει καταστραφεί!

«Δεν υπάρχει το αρχείο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Live News, (το αρχείο) κάηκε, καταστράφηκε, τελείωσε! Και τι άλλο έμαθα πολύ ενδιαφέρον: Ας πούμε ότι ο κ. Ανδουλάκης πάει μόνος του, γιατί έχει προσκληθεί μόνος του να παει να ενημερωθεί, ούτε εκείνος θα έχει όλη την ενημέρωση που περιμέναμε», αναφέρει η Χριστίνα Κοραή.

«Υπάρχει το απόρρητο. Όποιος και να προσκληθεί είτε είναι ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού, είτε είναι πρώην διοικητής της ΕΥΠ, θα επικαλεστούν το απόρρητο και δε θα βγει τίποτα», εξήγησε με τη σειρά του ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, αφού εάν πράγματι τα αρχεία των παρακολουθήσεων έχουν καταστραφεί από την ΕΥΠ, αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες για τους λόγους που οδήγησαν στην παρακολούθησή του από την Υπηρεσία δε θα μπορέσουν ποτέ να επιβεβαιωθούν.

Γι αυτό άραγε ο Ν.Ανδρουλάκης να μίλησε για παρακρατικό μηχανισμό;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, είναι κρίσιμο να απαντηθεί το πότε αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε η φερόμενη καταστροφή των αρχείων του Νίκου Ανδρουλάκη, αφού αν αυτό συνέβη μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, τότε ενδεχομένως να υπάρχει προσπάθεια απόκρυψης ενοχοποιητικών στοιχείων σε περίπτωση μελλοντικών ελέγχων της Υπηρεσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.