Ο Κ.Μπακογιάννης θα βραβεύσει ως «Δημοκράτη» της χρονιάς τον σφαγέα ρωσόφωνων αμάχων Β.Ζελένσκι!

Τον ίδιο άνθρωπο που έχει απαγορεύσει πολιτικά κόμματα γιατί δεν είναι της αρεσκείας του

Ο Κ.Μπακογιάννης θα βραβεύσει ως «Δημοκράτη» της χρονιάς τον σφαγέα ρωσόφωνων αμάχων Β.Ζελένσκι!

Δεν είναι φάρσα (δυστυχώς), το Βραβείο Δημοκρατίας της Αθήνας θα απονείμει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον λαό της Ουκρανίας, απόψε Τετάρτη, στις 8 το βράδυ, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Με λίγα λόγια ο Δήμαρχος Αθηναίων θα βραβεύσει τον άνθρωπο ο οποίος ευθύνεται για σφαγές χιλιάδων ρωσόφωνων πριν την έναρξη της σύγκρουσης και μετά την έναρξή της, για εκτελέσεις εκατοντάδων αιχμαλώτων, για στέρηση βασικών δημοκρατικό δικαιωμάτων όπως η ομιλία της ρωσικής γλώσσας και επίσης για αποκλεισμό από τη Βουλή όποιον πολιτικού κόμματος δεν του αρέσει.

Επίσης, πρόκειται να βραβεύσει έναν άνθρωπο όποιος διαθέτει περιουσία δισεκατομμυρίων $ στο εξωτερικό, την οποία την έκανε με σκοτεινούς, περίεργους και παράνομους τρόπους και δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς αλλά ο ίδιος ο βρετανικός Guardian με εκτενές άρθρο του.

Η τελετή της βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου Athens Democracy Forum, που διοργανώνεται από το Democracy & Culture Foundation σε συνεργασία με τους New York Times.

Οι εργασίες του συνεδρίου με τίτλο «Δέκα χρόνια Δημοκρατία και τώρα τι», θα πραγματοποιηθούν στο Ζάππειο Μέγαρο, τη Στοά του Αττάλου και την Ακαδημία Αθηνών, από σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών του συνεδρίου, φέτος, θα είναι ο πρώην γγ του ΟΗΕ ο Μπαν Κι-Μουν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δηλαδή όλοι αυτοί θα «βαφτίσουν» τον Β.Ζελένσκι «Δημοκράτη» και δεν θα «κοκκινίσει» κανείς τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.