Ο τουρισμός πεδίο αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης: «Στον αυτόματο πιλότο» – «Χρονιά – σταθμός»

Η ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού στην Κ.Νοτοπούλου

Ο τουρισμός πεδίο αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης: «Στον αυτόματο πιλότο» – «Χρονιά – σταθμός»

«Χρονιά – σταθμό» για τον ελληνικό τουρισμό χαρακτηρίζει το υπουργείο Τουρισμού το 2022, απαντώντας στην αρμόδια Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, που είχε επικρίνει την κυβέρνηση ότι άφησε τον τουριστικό τομέα στον αυτόματο πιλότο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο Τουρισμού κατηγορεί την κυρία Νοτοπούλου ότι «αναπαράγοντας τα αστήριχτα ψέματα που της υπαγορεύουν, το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών της χώρας».

Το υπουργείο επισημαίνει ότι η τοποθέτησή της αποτελεί «βαθιά προσβολή και υποτίμηση της συλλογικής δουλειάς που έχει γίνει από όλους, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους του κλάδου που εργάζονται καθημερινά για να προσφέρουν τη μοναδική ελληνική φιλοξενία στους επισκέπτες μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού

Η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, αναπαράγοντας τα αστήριχτα ψέματα που της υπαγορεύουν, το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών της χώρας.

Σε μια χρονιά-σταθμό, με όλους τους παράγοντες της αγοράς να κάνουν λόγο για μια επιτυχημένη τουριστική σεζόν που συνεχίζεται, ο ελληνικός τουρισμός ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενισχύοντας την οικονομία της χώρας, στηρίζοντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τη μέση ελληνική οικογένεια.

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η φετινή επιτυχία -την οποία αναγνωρίζει βεβαίως – έγινε στον “αυτόματο πιλότο”.

Όμως, το 2022 είναι η χρονιά του πολέμου, της ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας, του πληθωρισμού και της πανδημίας. Παρόλα αυτά, και ενώ στις αρχές του έτους οι περισσότεροι πίστευαν ότι οι κρίσεις που αντιμετωπίζουμε δεν θα επέτρεπαν στον τουρισμό να ανακάμψει, τελικά καταφέραμε με σκληρή και συλλογική δουλειά, να ξεκινήσουμε τη σεζόν νωρίτερα από ποτέ, γεμίζοντας όλους αυτούς τους μήνες την Αθήνα, τα νησιά μας και πολλούς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας με ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί βαθιά προσβολή και υποτίμηση της συλλογικής δουλειάς που έχει γίνει από όλους, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους του κλάδου που εργάζονται καθημερινά για να προσφέρουν τη μοναδική ελληνική φιλοξενία στους επισκέπτες μας.

Η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χθες από το βήμα της Βουλής ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα για ριζική αλλαγή του ελληνικού τουριστικού μοντέλου ανάπτυξης αλλά έχει αφήσει τον τουρισμό στον αυτόματο πιλότο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κ. Νοτοπούλου μιλώντας για την απασχόληση έκανε λόγο για το χειρότερο ισοζύγιο προσλήψεων απασχολήσεων την τελευταία 20ετία, με απώλεια 32 χιλιάδων θέσεων εργασίας, εκ των οποίων το 75% αφορούσαν την εστίαση και τα καταλύματα- όπως υποστήριξε-, προσθέτοντας ότι παρόλα αυτά, ο Υπουργός Τουρισμού επιμένει σε φιέστες για το success story του τουρισμού, «τσακίζοντας κάθε μέρα τον ελληνικό τουρισμό και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.