ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Οι εκλογές τελείωσαν… ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος

Η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα θα αξιολογηθούν και θα κριθούν εκ νέου

Οι εκλογές τελείωσαν… ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος

Οι εκλογές τελείωσαν αλλά ξεκίνησε εκ νέου… η προεκλογική περίοδος καθώς μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές όπου και θα κριθούν εκ νέου άπαντες και θα γίνει φανερό ποιοι επαλήθευσαν τις προσδοκίες των πολιτών και ποιοι τις διέψευσαν.

Συγκεκριμένα: Οι ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 πρόκειται να λάβουν χώρα στις 8 Οκτωβρίου 2023, ενώ προβλέπονται και επαναληπτικές εκλογές στις 15 Οκτωβρίου όπου χρειαστεί να γίνει δεύτερος γύρος εκλογών.

Σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές το Συμβούλιο των Υπουργών της ΕΕ επιβεβαίωσε πριν ένα μήνα ότι θα διεξαχθούν από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024.

Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αυτές θα είναι το πρώτο σοβαρό τεστ της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη όπου θα φανεί εάν οι πολίτες θα συνεχίσουν να της προσφέρουν εμπιστοσύνη μετά τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης.

Οι δήμοι και οι περιφέρειες διαχρονικά είναι οι πρώτες εστίες αντίδρασης κατά κυβερνητικών πολιτικών που δεν είναι αρεστές.

Το επόμενο τεστ των ευρωεκλογών θα πραγματοποιηθεί ένα χρόνο μετά και θα έχει δύο χαρακτηριστικά: Πρώτον θα είναι χαλαρή η ψήφος των πολιτών και δεύτερον θα έχει περάσει ένας χρόνος διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ένας χρόνος είναι αρκετός για να υπάρχει ασφαλές δείγμα για το αν μία κυβέρνηση «τραβάει» ή δεν «τραβάει».

Αυτός ο χρόνος όμως θα είναι αρκετός για να κριθεί εκ νέου και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Θα έχει διορθώσει τα κακώς κείμενα τα οποία οδήγησαν τους πολίτες να την «μαυρίσουν» με αποτέλεσμα να συντριβή;

Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως πάσχουν από έναν περίεργο ελιτισμό και θεωρούν ότι όλα τα κάνουν άψογα και απλώς οι πολίτες είναι ανίκανοι να καταλάβουν το όραμά τους και δεν τους ψηφίζουν…

Εάν λοιπόν ένα χρόνο μετά αν η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει διορθώσει τίποτε ως προς την πολιτική της συμπεριφορά και το πρόγραμμα ανάταξης της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού κράτους, τότε όχι μόνο δεν θα έχει κανένα εκλογικό κέρδος αλλά αντίθετα μπορεί να επιβεβαιωθεί οριστικά πως θα οδηγηθεί σε πολιτική παρακμή και συρρίκνωση.

Οι πολίτες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις χώρες του κόσμου, για να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση τους, θέλουν να ξέρουν πως υπάρχει σοβαρή εναλλακτική για να την αντικαταστήσει.

Έτσι λοιπόν, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι η χώρα θα διανύσει μία περίοδο πυκνού πολιτικού χρόνου.

Το πως θα την διαχειριστεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να καθορίσει αν θα συνεχίσει να κυβερνάει ακόμα και πέραν της δεύτερης τετραετίας.

Γιατί 22 μονάδες διαφορά από τον βασικό αντίπαλο δεν καλύπτονται μέσα σε τέσσερα χρόνια εκτός εάν το πρώτο κόμμα διαπράξει… εγκλήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.