Οι ομογενείς γυρίζουν την «πλάτη» στην κυβέρνηση: Σε μεγάλο «φιάσκο» εξελίχθηκε η εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους

Μόνο 3.500 έκαναν αίτηση για να ενταχθούν!

Οι ομογενείς γυρίζουν την «πλάτη» στην κυβέρνηση: Σε μεγάλο «φιάσκο» εξελίχθηκε η εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους

Σε μία μεγάλη απογοήτευση για την κυβέρνηση που πόνταρε πολλά στην ψήφο των ομογενών, έχει εξελιχθεί η η διαδικασία εγγραφής τους στους εκλογικούς καταλόγους αφού μόνο 3.500 από αυτούς ενδιαφέρθηκαν να κάνουν αίτηση και μόνο 2.600-2.700 από τις αιτήσεις αυτές έχουν εγκριθεί.

Το παραδέχτηκε άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Με λίγα λόγια οι ομογενείς δεν πείστηκαν από την κυβέρνηση ότι πρέπει να ενδιαφερθούν και το κυριότερο δεν πείστηκαν ότι το να ενδιαφερθούν για τα πολιτικά πράγματα στην μητέρα-πατρίδα θα προσφέρει κάτι θετικό στην δική τους ζωή.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν, μάλιστα, ότι το υπουργείο Εσωτερικών προσανατολίζεται στο να υπάρχει ένας ελάχιστος αριθμός εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού, ώστε να εκλέγεται βουλευτής Επικρατείας από την ομογένεια.

Μόνο που για αυτή την αλλαγή απαιτείται πλειοψηφία 200 βουλευτών, άρα και η συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ ή όλων των μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Τα κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι η εγγραφή των ομογενών δεν προχώρησε, καθώς υπάρχουν αυστηρές προϋποθέσεις για να ασκήσει κανείς το δικαίωμα της ψήφου.

Μάλιστα, επιρρίπτουν τις ευθύνες για αυτές τις διατάξεις του νόμου στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, άσχετα με το εάν τον ψήφισε η ΝΔ.

Οι ίδιοι άνθρωποι λένε ακόμα ότι έτσι φτάσαμε στο παράδοξο μόλις 4 χιλιάδες ψηφοφόροι να εκλέγουν έως 3 βουλευτές, καθώς, όπως είναι γνωστό, οι βουλευτές της Επικρατείας αυξήθηκαν από 12 σε 15, ώστε τις τρεις θέσεις να τις καλύψουν υποψήφιοι από τους κατοίκους του εξωτερικού!

 Σύμφωνα με τον νέο νόμο, το κάθε κόμμα είναι υποχρεωμένο να τοποθετήσει από τους καταλόγους των ομογενών έναν υποψήφιο σε μία από τις τρεις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Με βάση λοιπόν τις δημοσκοπήσεις, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξουν από τρεις βουλευτές . Δηλαδή, δύο βουλευτές θα προέρχονται από τους ομογενείς και θα έχουν εκλεγεί με 2.500 ψήφους.

Τώρα η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το νόμο αλλά τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ξέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κάνει αυτές τις αλλαγές, καθώς αντιμετωπίζει θέμα στο Επικρατείας και την Α΄ Αθήνας, από όπου έφυγε η έδρα για να πάει στην ομογένεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θεωρείται απίθανο να συναινέσουν σε οποιαδήποτε αλλαγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.