ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Οι παιδόφιλοι της ΝΔ Vs Α.Γεωργούλη – Τι έλεγε η κυβέρνηση για Ν.Ανδρουλάκη

Μια πολιτική σκηνή για την οποία κανένας Έλληνας δεν μπορεί να είναι υπερήφανος

Οι παιδόφιλοι της ΝΔ Vs Α.Γεωργούλη – Τι έλεγε η κυβέρνηση για Ν.Ανδρουλάκη

Σε πρώτο θέμα της επικαιρότητας έχει μετατραπεί ο φερόμενος βιασμός και κακοποίηση της Ελένης Χρονοπούλου από τον Αλέξη Γεωργούλη, το 2020. 

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές η καταγγελία που είχε κάνει η νομική σύμβουλος της Κομισιόν και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ βγήκε στη δημοσιότητα, με τα στελέχη της ΝΔ να ζητούν «θιγμένα» απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία αναδείχθηκε τρία χρόνια μετά και για την οποία δεν είχε υπάρξει κλήση, όταν υποτίθεται ότι η Ε.Χρονοπούλου κατήγγειλε κακούργημα.

Το ζήτημα είναι ότι ο βιασμός και η κακοποίηση πώς αποδεικνύονται μετά από τόσα χρόνια, πόσω μάλλον όταν ο Α.Γεωργούλης την χώρισε γιατί σύναψε σχέση με μια Ιταλίδα. 

Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος εξίσωσε την περίπτωση της Ε.Χρονοπούλου με αυτή του Δ.Λινγάδη και του ομαδικού βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

«Ήξερε και τον κάλυπτε ο Τσίπρας. Αυτό είναι βέβαιο 100%. Καταγγελία που είναι από το 2020 και δεν την έχει πάρει χαμπάρι ο ΣΥΡΙΖΑ; Να είμαστε σοβαροί, υπάρχει στοιχειώδης νοημοσύνη», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και επανέλαβε τα περί τοξικότητας του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας ως παραδείγματα τις υποθέσεις Λιγνάδη και Κολωνού:

«Όταν έγινε η καταγγελία κατά Λιγνάδη, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου δολοφονία χαρακτήρα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Λίνας Μενδώνη. Για τη Μενδώνη ζητούσαν να… εξαφανιστεί από τη χώρα, υποστηρίζοντας πως είναι απαράδεκτο που δεν γνώριζε. Τα ίδια και στην υπόθεση του Κολωνού με τη 12χρονη».

Οι υποθέσεις που θέλει να ξεχάσει η ΝΔ 

Ωστόσο όποια και αν είναι η αλήθεια στην υπόθεση του Α.Γεωργούλη και ακόμη εάν η Ε.Χρονοπούλου πράγματι υπέστη τα όσα καταγγέλλει είναι αλήθεια, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξισωθεί με την υπόθεση παιδεραστίας του Νίκου Γεωργιάδη, του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και αυτή του Η.Μίχου και λοιπών Νεοδημοκρατών, ίσως να είχε σχέση με όσα διέρρεαν από τη ΝΔ για το λόγο για τον οποίο παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη, που φέρεται να ήταν για κακοποίηση των συντρόφων του. 

Όσον αφορά την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κρίθηκε ένοχος για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής στη Μολδαβία.

Όσον αφορά στην ποινή, για το πρώτο θύμα επιβλήθηκε φυλάκιση 16 μηνών και για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση ποινή 28 μηνών. Επίσης του επεβλήθη χρηματική ποινή για κάθε θύμα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, κατά συγχώνευση 20 χιλιάδες ευρώ.

Σύντομα όμως απαλλάχθηκε για την υπόθεση ασέλγειας σε ανήλικο για την οποία είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών, λόγω παραγραφής.

Λίγο καιρό αργότερα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διόρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικό Θέατρο. Η συνέχεια είναι γνωστή, με τον Δ.Λιγνάδη να καταγγέλλεται για βιασμό ανηλίκων και να κρίνεται ένοχος για τον βιασμό των δύο απ’ αυτούς.

Οι δύο βιασμοί για τους οποίους κρίθηκε ένοχος έλαβαν χώρα το 2015. Να θυμίσουμε ότι τότε σύσσωμη η κυβέρνηση έβγαινε (ή πιο συχνά κρυβόταν) στα ΜΜΕ και υποστήριζε ότι… «εξαπατήθηκε».

Στη συνέχεια ωστόσο και παρά την ποινή κάθειρξης 12 ετών για τους δύο βιασμούς το δικαστήριο έκρινε ότι θα πρέπει να του χορηγηθεί ανασταλτικό έως την έφεση. Έτσι ο καταδικασμένος παιδεραστής εδώ και περίπου έναν χρόνο κυκλοφορεί ελεύθερος, με τα συστημικά ΜΜΕ να μην βρίσκουν τους τελευταίους μήνες ούτε μια γραμμή για να γράψουν επί του θέματος.

Να θυμίσουμε εδώ ότι αντιθέτως με την υπόθεση Α.Γεωργούλη, στην οποία δόθηκε αμέσως το όνομα του ευρωβουλευτή στη δημοσιότητα, λόγω και της διαγραφής του από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην υπόθεση του Δ.Λιγνάδη επί ημέρες παίζαμε την… «παπαδιά», καθώς όλα τα ΜΜΕ αναφέρονταν σε «γνωστό σκηνοθέτη».

Πιο προσφάτως ήρθε μια ακόμη υπόθεση να συνδέσει στελέχη της ΝΔ με βιασμούς. Αυτή τη φορά ο ομαδικός βιασμός της 12χρονης στα Σεπόλια, την οποία εξέδιδε ο Η.Μίχος, ο οποίος ήταν πρωτοκλασάτο μέλος της «γαλάζιας παράταξης».

Μάλιστα σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο Βασίλη Νουλέζα ο προφυλακισμένος Ηλίας Μίχος είχε αναφέρει τουλάχιστον δύο ονόματα πασίγνωστων πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι εμπλέκονται στον βιασμό του 12χρονου κοριτσιού.

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση, είδαμε τις τελευταίες ημέρες την 12χρονη και την οικογένειά της να δέχονται απειλές από αγνώστους. Είδαμε στη συνέχεια την δικηγόρο της ανήλικης Αντωνία Λεγάκη να υποβάλλει αίτημα στην Ανακρίτρια ώστε να δοθεί νέα κατάθεση, καθώς η 12χρονη είχε 6 ή 7 νέα πρόσωπα που την έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά και να δέχεται την απάντηση ότι… έχουν ήδη συλλάβει αρκετούς.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε για ακόμη μια φορά ότι ο Ηλίας Μίχος είχε φιλικές σχέσεις και με τον Περιφερειάρχη Αττική, Γιώργο Πατούλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.