Απόφοιτος του «τίποτα» στην κυβέρνηση του «μηδέν»...

Ολομέλεια της Βουλής: Στις 22 Απριλίου η συνεδρίαση για την άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ

Η Ολομέλεια θα κληθεί να αποφασίσει συνολικά για 13 βουλευτές

Ολομέλεια της Βουλής: Στις 22 Απριλίου η συνεδρίαση για την άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ

Για την Τετάρτη 22 Απριλίου στις 12:00 έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, κατά την οποία θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία το ζήτημα της άρσης ασυλίας για 13 βουλευτές της ΝΔ, που περιλαμβάνονται στις δικογραφίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σχετικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας, σε συνεδρίασή της πριν το Πάσχα, είχε ήδη εγκρίνει εισήγηση προς την Ολομέλεια για την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών που αναφέρονται στη δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή στις αρχές Απριλίου. Μάλιστα, οι ίδιοι είχαν ζητήσει οικειοθελώς την άρση της ασυλίας τους, προκειμένου –όπως ανέφεραν– να εξεταστούν από τη Δικαιοσύνη και να αποκατασταθεί το όνομά τους.

Το επόμενο διάστημα, η Επιτροπή Δεοντολογίας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου, ώστε να αποφασίσει την εισήγησή της και για τους βουλευτές Αθανασίου και Χατζηβασιλείου. Εκτιμάται ότι θα κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση, προτείνοντας την άρση ασυλίας και για τους δύο, κατόπιν και δικού τους αιτήματος.

Έτσι, η Ολομέλεια θα κληθεί να αποφασίσει συνολικά για 13 βουλευτές, με ξεχωριστή ψηφοφορία για κάθε περίπτωση, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα στους εμπλεκόμενους να τοποθετηθούν κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η άρση ασυλίας αναμένεται να εγκριθεί για όλους.

Οι 13 βουλευτές της ΝΔ είναι: Κατερίνα Παπακώστα, Κώστας Καραμανλής, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Νότης Μηταράκης, Κώστας Τσιάρας, Κώστας Σκρέκας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Μάξιμος Σενετάκης, Λάκης Βασιλειάδης, Χρήστος Μπουκώρος, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Χαράλαμπος Αθανασίου και Τάσος Χατζηβασιλείου.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.