Ουκρανία: «Καταρρίψαμε ένα ρωσικό Su-34 και απελευθερώσαμε 23 χωριά»

Ουκρανικές αναφορές χωρίς ρωσική επιβεβαίωση

Ουκρανία: «Καταρρίψαμε ένα ρωσικό Su-34 και απελευθερώσαμε 23 χωριά»

Η ουκρανική αεροπορία κατέστρεψε 20 μονάδες ρωσικών τεθωρακισμένων, καθώς και κατέρριψε έναν πύραυλο cruise και ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-34, χθες, Τετάρτη 18 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε στο Facebook η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας.

«Στις 18 Μαΐου, αεροσκάφη κρούσης της Πολεμικής Αεροπορίας υπό την κάλυψη μαχητικών αεροσκαφών έπληξαν την περιοχή όπου είχε συγκεντρωθεί εχθρικός εξοπλισμός. Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, περίπου 20 τεθωρακισμένα οχήματα και αποθέματα πυρομαχικών καταστράφηκαν και το ρωσικό ανθρώπινο δυναμικό στο σημείο εξαλείφθηκε», αναφέρει η δήλωση του ουκρανικού στρατού.

Οι μονάδες αντιαεροπορικών πυραύλων στην περιοχή του Ντνιπροπετρόβσκ κατέρριψαν επίσης έναν πύραυλο cruise, και στην περιοχή του Χάρκοβο ένα μαχητικόν Su-34. Οι υποκλοπές από τις συχνότητες των ρωσικών στρατευμάτων δείχνουν ότι ο κινητήρας του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους πήρε φωτιά και το πλήρωμα εκτινάχθηκε.

Όπως αναφέρει η Defense Express την Τετάρτη, 18 Μαΐου, ο ουκρανικός στρατός απέκρουσε 16 εχθρικές επιθέσεις στην περιοχή του Ντονμπάς.

Σε όλη τη γραμμή άμυνας, ο εχθρός χρησιμοποιεί πολεμική αεροπορία, συστήματα πολλαπλών πυραύλων, πυροβολικό, άρματα μάχης και αεροπορικές επιδρομές σε εγκαταστάσεις πολιτικής υποδομής και ειρηνικές κατοικημένες περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Από τις 5 Μαΐου, 23 κατεχόμενες από τη Ρωσία πόλεις και χωριά έχουν απελευθερωθεί στην περιφέρεια Χάρκοβο. Ο εχθρός προσπαθεί να εμποδίσει την προέλαση των στρατευμάτων μας» αναφέρει ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού για τις νίκες τους επί των Ρώσων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.