ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Π.Τσαπανίδου: «Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας»

«Ο κ.Μητσοτάκης, με την προϋπόθεση της αυτοδυναμίας που θέτει, επιδεικνύει την αλαζονεία του»

Π.Τσαπανίδου: «Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων το βράδυ της Τετάρτης 5 Απριλίου, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «μόνο ένας ΣΥΡΙΖΑ με ισχυρή λαϊκή εντολή, που θα αναδειχθεί πρώτος στην κάλπη της απλής αναλογικής, θα μπορεί να σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας στις 22 Μαΐου και η χώρα δεν θα μπει σε μια περιπέτεια πολλών εκλογικών αναμετρήσεων».

«Ο μοναδικός τρόπος για να φύγει από την κυβέρνηση ο κ.Μητσοτάκης και η πολιτική του είναι την επόμενη μέρα των εκλογών να είναι πολύ ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και σχολίασε: «Ο κ. Μητσοτάκης, με την προϋπόθεση της αυτοδυναμίας που θέτει, επιδεικνύει την αλαζονεία του, έτοιμος να οδηγήσει τη χώρα σε τρίτες -ενδεχομένως και σε τέταρτες- κάλπες».

Η ίδια σημείωσε ότι «οι πολίτες, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, δεν θέλουν μία τέτοια εξέλιξη» για να προσθέσει πως «οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι αυτές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία».

Σε ερώτηση για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, σχετικά με το ποιος μπορεί να είναι πρωθυπουργός σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, η κ. Τσαπανίδου απάντησε ότι «ο κόσμος που θα αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα, θέλει τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό».

«Την επομένη των εκλογών, με το αποτέλεσμα να έχει αποτυπωθεί, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις θα καθίσουν στο τραπέζι και ο καθένας θα έρθει αντιμέτωπος με τις ευθύνες του. Εκεί θα συζητήσουμε πάνω σε συγκεκριμένο πρόγραμμα και θα αναζητηθούν τα κοινά σημεία, όπως είναι για παράδειγμα η ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με τα κόκκινα δάνεια και τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, τόνισε ότι «δίνει βαθιά ανάσα στους πολίτες που έχουν κοκκινίσει τα δάνειά τους, δέχονται τηλέφωνα από τους servicers και αγωνιούν μήπως βγει το σπίτι τους σε πλειστηριασμό».

Απαντώντας στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι αυτή η πρόταση υπονομεύει την κουλτούρα πληρωμών, επεσήμανε πως «είναι προσβλητικό να λέγεται κάτι τέτοιο, τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας πλήττεται λόγω της ακρίβειας που δεν αντιμετωπίζεται από τη σημερινή κυβέρνηση, λόγω της αύξησης των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια. Είναι προσβλητικό όλος ο κόσμος να τσουβαλιάζεται ως μπαταχτσήδες».

Υπογράμμισε, δε, πως «στην παρουσίαση της πρότασης ήταν παρόντες όλοι οι κοινωνικοί φορείς, με τους οποίους συζητήσαμε και το τελικό συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για ένα ικανοποιητικό αλλά και εφαρμόσιμο πρόγραμμα».

Ερωτηθείσα, τέλος, για τη χρηματοδότηση του μηχανισμού διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, η κ. Τσαπανίδου εξήγησε: «το ένα κομμάτι θα έρθει από την ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα -από το Ταμείο Αναδιαρθρώσεων- ένα δεύτερο κομμάτι θα έρθει από το Ταμείο Ανάκαμψης και το τρίτο κομμάτι από τον προϋπολογισμό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.