ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πάνω από τους μισούς Έλληνες δεν αντέχουν τον Κ.Μητσοτάκη – Το 75% πιστεύει πως φέρει την ευθύνη στις παρακολουθήσεις

«Είναι τελειωμένος» λέει ο Γ.Κύρτσος

Πάνω από τους μισούς Έλληνες δεν αντέχουν τον Κ.Μητσοτάκη – Το 75% πιστεύει πως φέρει την ευθύνη στις παρακολουθήσεις

Δημοσκόπηση της Public Issue, αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως το 75% των Ελλήνων πολιτών πιστεύει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει την ευθύνη στο ζήτημα των παρακολουθήσεων. 

Παράλληλα, η δημοσκόπηση έδειξε πως ένας στους δύο πολίτες ζητούν παραίτηση του Κυρ. Μητσοτάκη καθώς συντριπτικά του καταλογίζουν την πλήρη ευθύνη για το «ελληνικό watergate», όπως χαρακτηρίστηκε από τα διεθνή ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, η Public Issue με τρεις αναρτήσεις στον λογαριασμό της στο Twitter, με στοιχεία από το τελευταίο Πολιτικό Βαρόμετρο για τον Αύγουστο, σκιαγραφεί την εικόνα κατάρρευσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την φθορά που έχει προκαλέσει το σκάνδαλο των υποκλοπών προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την έρευνα του Πολιτικού Βαρόμετρου 190 της Public Issue (Πανελλαδική διαδικτυακή έρευνα, 1.000, 17+, 24-25/8/22), όπως φαίνεται από το πρώτο γράφημα, το 75% των ερωτηθέντων πιστεύει πως ο Κυρ. Μητσοτάκης φέρει την ευθύνη στο ζήτημα των παρακολουθήσεων ενώ μόλις το 19% λέει πως δεν έχει.

Ταυτόχρονα, αποκαλυπτικό είναι ότι 35% (ήτοι 1 στους 3) ψηφοφόρους της ΝΔ πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός έχει την πολιτική ευθύνη.

Παραίτηση ζητά το 54%

Στο μεταξύ, σε άλλη κάρτα, η Public Issue αναφέρει πως το 54% των ερωτηθέντων πιστεύει πως ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί, ενώ ένα ποσοστό 40% διαφωνεί.

Βέβαια, μόλις ένα 2% των ψηφοφόρων της ΝΔ συμμερίζεται την άποψη περί παραίτησης. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το ότι το 42% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τάσσεται κατά της παραίτησης, παρά το γεγονός πως στη «δίνη» των παρακολουθήσεων βρέθηκε ο επικεφαλής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Οργή και ανησυχία

Τέλος, με όσα συμβαίνουν στη χώρα με τις υποκλοπές και την ακρίβεια, 33% των ερωτηθέντων αισθάνεται «οργή/αγανάκτηση» ενώ το 24% νιώθει ανησυχία.

Γ.Κύρτσος: «Ο Μητσοτάκης έπρεπε να είχε παραιτηθεί… χθες»

Την άμεση παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ζητά ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος με νεότερη ανάρτησή του στο Twitter, στο περιθώριο και της αποκαλυπτικής δημοσκόπησης της Public Issue, που αποκαλύπτει πως ένας στους δύο πολίτες ζητούν παραίτηση του Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς συντριπτικά του καταλογίζουν την πλήρη ευθύνη για το «ελληνικό watergate», όπως χαρακτηρίστηκε από τα διεθνή ΜΜΕ.

«Ο Μητσοτάκης έπρεπε να είχε παραιτηθεί… χθες» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Κύρτσος και καταλήγει σημειώνοντας: «Πρωθυπουργός που η πλειοψηφία (54%-Public Issue) του ζητάει παραίτηση είναι τελειωμένος».

Διαβάστε την ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου:

Ο Μητσοτάκης έπρεπε να είχε παραιτηθεί… χθες.

Τζόνσον&Κούρτς έφυγαν για πταίσματα σε σχέση με αίσχη Μητσοτάκη.

Επιπλέον η Ελλάδα είναι φορτωμένη προβλήματα &αδιέξοδα, πολλά δημιουργήματα Μ.

Πρωθυπουργός που η πλειοψηφία (54%-Public Issue) του ζητάει παραίτηση είναι τελειωμένος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.