ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παράδοση-παραλαβή ΥΠΕΘΑ: Μνημόνευση του έργου Ν.Παναγιωτόπουλου από Α.Στεφανή και δυσφορία-απρέπεια από τον Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρο

Οι «διθύραμβοι» με νόημα του υπηρεσιακού ΥΕΘΑ για την ηγεσία του υπουργείου

Παράδοση-παραλαβή ΥΠΕΘΑ: Μνημόνευση του έργου Ν.Παναγιωτόπουλου από Α.Στεφανή και δυσφορία-απρέπεια από τον Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρο

Άσχημη εντύπωση προκάλεσε η στάση του Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρου κατά την παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στον υπηρεσιακό ΥΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή όπου δεν πήρε τον λόγο ως είθισται για να εκφράσει τις ευχαριστίες του.

Στο πλαίσιο των αποχαιρετιστήριων λόγων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια παράδοσης παραλαβής ο νυν υπ.υπουργός Α.Στεφανής και ο Γενικός Γραμματέας Αντώνης Οικονόμου εξήραν την αγαστή συνεργασία τους αλλά και το έργο που παρήχθη στο Υπουργείο και δεδομένου ότι ο υπουργός Ν.Παναγιωτόπουλος ήταν ο μόνος και κύριος εκφραστής της πολιτικής της κυβέρνησης στο ΥΠΕΘΑ όπως άλλωστε συμβαίνει στις συντεταγμένες δημοκρατικές πολιτείες ήταν κάτι που αντανακλούσε στο πρόσωπό του.

Παράλληλα μνημόνευσαν το διευθυντή και απόστρατο της ΠΑ Αθανάσιο Βάλαρη όπου πάντα στέκονταν στο πλευρό του Ν.Παναγιωτόπουλου αποτελώντας της «ασπίδα» και ενώ είχε δεχτεί ουκ ολίγες τρικλοποδιές κατά την διάρκεια της θητείας του από τον… «ένοικο του 6ου ορόφου».

Στο άκουσμα όλων αυτών οι μορφασμοί ενόχλησης από τον Α/ΓΕΕΘΑ υπέκρυπταν μία ανάλογη δυσφορία.

Ο «αέρας» ανανέωσης και αισιοδοξίας που «φυσά» για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τον περασμένη εβδομάδα που ανέλαβε, έστω υπηρεσιακός. υπουργός ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, είναι εμφανής.

Το υπουργείο, αλλά και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν ταλαιπωρηθεί από την υπόγεια μετωπική σύγκρουση του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κ.Φλώρο, η οποία έπαψε να είναι «υπόγεια» μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, οπότε είχαν έρθει στην δημοσιότητα οι χαρακτηρισμοί («σαχλαμάρας», «άσχετος» κλπ.) που χρησιμοποιούσε ο Κ.Φλώρος κατά του προϊσταμένου του.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά τις αποκαλύψεις, ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος ήταν «ωσεί παρών» στο υπουργείο και απλά προσπαθούσε να μην επιτρέψει να «αλωνίζει» ο Κ.Φλώρος, ειδικά στις αμυντικές προμήθειες.

Ακόμα και το Μέγαρο Μαξίμου ήταν προβληματισμένο από αυτή την κατάσταση και απλά περίμενε να περάσει ο καιρός μέχρι τον Δεκέμβριο που κατά νόμο θα οριστεί ο επόμενος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αν δεν μεσολαβούσαν οι εκλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.