ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Παραγγελία θανάτου» από το τουρκικό προξενείο καταγγέλλει η Ελληνίδα μουσουλμάνα που της έσκισαν την ελληνική Σημαία

Η κυβέρνηση φυσικά κάνει πως... κοιμάται

«Παραγγελία θανάτου» από το τουρκικό προξενείο καταγγέλλει η Ελληνίδα μουσουλμάνα που της έσκισαν την ελληνική Σημαία

Μία απίστευτη καταγγελία είδε το «φως» της δημοσιότητας χθες, όταν μία Ελληνίδα μουσουλμάνα δέχτηκε επίθεση επειδή ανέβασε την ελληνική σημαία στις 25 Μαρτίου του 2020, στο σπίτι της, στο χωριό Άνω Θέρμες στη Θράκη.

Οι αντιδράσεις των συγχωριανών της ήταν ακραίες. Κάποιοι προχώρησαν σε σκίσιμο της ελληνικής σημαίας και στη συνέχεια της επιτέθηκαν. «Δέχτηκε επίθεση από μία ομάδα συγχωριανών της, οι οποίοι πήγαν στο σπίτι της, έσκισαν την ελληνική σημαία και την προπηλάκισαν.

Ακολούθως, κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία. Ανέβασε άλλη ελληνική σημαία, επαναλήφθηκαν τα γεγονότα και η αστυνομία για να τη συνετίσει την παρότρυνε να σταματήσει να το κάνει», είπε στο Mega o Γιώργος Κυριακού, καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στη Θράκη.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του κυρίου Κυριακού, η κατάσταση έγινε χειρότερη και η αστυνομία δεν κατάφερε να την προστατεύσει. «Όταν μου διηγήθηκε όσα υπέστη ένιωσα ντροπή που κάποιος Έλληνας πολίτης δέχτηκε τέτοια συμπεριφορά», συμπλήρωσε ο κος Κυριακού.

Μιλώντας στο Mega σήμερα η γυναίκα, κάτοικος στο χωριό Άνω Θέρμες, κάνει λόγο ακόμα και για παραγγελία θανάτου από το τουρκικό προξενείο.

Πέρα από τα πογκρόμ, που άρχισαν από τον 15Αύγουστο του 2019 όταν γέννησε τον γιο της, η ίδια καταγγέλλει στο κανάλι και την στάση των τοπικών αστυνομικών αρχών.

«Το 2019, 15 Αυγούστου, ήρθαν και μου έσκισαν τη σημαία, με αποτέλεσμα μαζεύτηκαν, αφού είχε 2.500 κόσμο και μετά μαζεύτηκαν. Όταν εγώ έντεκα η ώρα το βράδυ πάλι την έβαλα μου είπαν να πάω από εκεί που ήρθα. Και μετά άρχισε ο πόλεμος.

Δεν με άφηναν να ψωνίζω από τα μαγαζιά, δηλαδή για ένα κιλό λεμόνια, για οτιδήποτε, έπρεπε να κατεβαίνω ή στο Έρχινο ή στη Ξάνθη. Μέχρι που ήρθαν πριν ένα χρόνο και με βρήκαν από την Τουρκία με 2.500 κι ένα διαμέρισμα, αρκεί να σταματήσω να μιλάω για πατρίδα, για τη Θράκη και να μη βγάλω κάποια αλήθεια στη φόρα.

Μου είπαν να βγάλω τον σκασμό κι ότι δεν θα μπορούσα να κάνω μήνυση για να μην προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο. Μου είπαν ότι είναι θέματα κρατικής ασφάλειας. Είμαι Ελληνίδα και δεν κάνω αγώνα μόνο για τα δικά μου τα παιδιά. Κάνω για όλα τα Ελληνόπουλα».

Μάλιστα ο Ιμάμ Αχμέτ, Διευθυντής τοπικής εφημερίδας, κατήγγειλε on air πως υπάρχουν πολλοί ακόμα Έλληνες πολίτες αλλά και μετανάστες που έχουν βιώσει ανάλογα περιστατικά:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.