ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΠΑΣΟΚ – Γ.Αποστολόπουλος: Όσα είπα για τις φωτιές αποσκοπούσαν στην αποτύπωση της κακής διαχείρισης της κρατικής μηχανής

Η απάντηση της ΝΔ

ΠΑΣΟΚ – Γ.Αποστολόπουλος: Όσα είπα για τις φωτιές αποσκοπούσαν στην αποτύπωση της κακής διαχείρισης της κρατικής μηχανής

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο Γραμματέας Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αποστολόπουλος για τη διαχείριση των φωτιών.

«Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η φράση που χρησιμοποίησα, αποσκοπούσε να αποτυπώσει την κακή διαχείριση της κρατικής μηχανής στα εν λόγω περιστατικά και δεν θα αφήσω χώρο σε θολέ εντυπώσεις. Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής έχει αποδείξει την αξιακή του αντιπολίτευση στη βάση προτάσεων και όχι τοξικής αντιπαράθεσης», αναφέρει ο κ. Αποστολόπουλος.

Νωρίτερα ο κ. Αποστολόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, την ώρα που μαίνονται πολλές και μεγάλες φωτιές, σε Λέσβο, Μεσσηνία και Δαδιά, ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση όχι μόνο για τα εν εξελίξει μέτωπα αλλά και για τις περυσινές φωτιές στη Βόρεια Εύβοια και την Πάρνηθα!

Στην ανακοίνωση για την πυρκαγιά στο Δάσος της Δαδιάς, ο Γραμματέας Περιβάλλοντος του κόμματος Γιώργος Αποστολόπουλος, επισημαίνει μάλιστα ότι η κυβέρνηση ήταν αυτή που «κατέκαψε την Πάρνηθα»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ

«Θλιβερό περιβαλλοντικό γεγονός με διεθνές αντίκτυπο. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η καταστροφική πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς. Πρόκειται για ένα ακόμα μελανό σημείο για την «Κυβέρνηση των… αρίστων» με τις υποτιθέμενες οικολογικές ευαισθησίες.

Το δάσος της Δαδιάς αποτελεί την κορωνίδα των ελληνικών οικοσυστημάτων. Σπάνια θηλαστικά συνυπάρχουν με 166 είδη πτηνών όπως μοναδικούς γύπες, καθώς και ερπετά και αμφίβια. Όλα αυτά κινδυνεύουν με μαζικό αφανισμό. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τη χλωρίδα. Περίπου 400 είδη φυτών και δέντρων μεταξύ των οποίων ενδημικά και προστατευόμενα μετατρέπονται σε κάρβουνο.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επανειλημμένα τονίζει τόσο τη σημασία της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών όσο και την ανάγκη ενίσχυσης του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών και κατάρτισης αποτελεσματικών σχεδίων αντιμετώπισης.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία που κατέκαψε Πάρνηθα, Πεντέλη, Εύβοια και Γεράνεια συνεχίζει το καταστροφικό της έργο επιτρέποντας μάλιστα την εκμετάλλευση των προστατευόμενων περιοχών την ίδια στιγμή που οι άναρθρες πολιτικές κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ ανασύρουν τις τραγικές στιγμές στο Μάτι και στην Κινέτα».

Η απάντηση της ΝΔ στον Αποστολόπουλο του ΚΙΝΑΛ για τις φωτιές

«Είναι ξεκάθαρη πια η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να κάνει αντιπολίτευση α λα ΣΥΡΙΖΑ, πατώντας πάνω σε μεγάλες φυσικές καταστροφές που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω της κλιματικής κρίσης, με πολύ χειρότερες συνέπειες σε άλλες χώρες.

Ο κρατικός μηχανισμός παλεύει καθημερινά με 50-70 πυρκαγιές τη μέρα, σε ακραίες συνθήκες, με πρώτο μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Η πρόληψη, τα πτητικά μέσα, οι πυροσβέστες, ο προϋπολογισμός της πολιτικής προστασίας και του καθαρισμού δασών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ το 112 λειτουργεί υποδειγματικά, κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Αφήνουμε στην κρίση των πολιτών τη χυδαία αντίληψη του ΠΑΣΟΚ περί «κυβέρνησης που κατακαίει την Ελλάδα» και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην εντατική προσπάθεια Συριζοποίησης», ανέφερε νωρίτερα η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.