ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να τρέχει με υψηλούς ρυθμούς»

Το «καλάθι του φτωχού» μονιμοποιεί την ακρίβεια

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να τρέχει με υψηλούς ρυθμούς»

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-KINAΛ, αναφέρει σε σχόλιό του πως «ο πληθωρισμός εξακολουθεί να τρέχει με υψηλούς ρυθμούς και από μήνα σε μήνα να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τα νοικοκυριά, παρά τη σχετική μείωση του ετήσιου ρυθμού στο 9,1% για τον Οκτώβριο του 2022, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ».

Στο σχόλιό της η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει πώς για το μέγεθος της επιβάρυνσης των νοικοκυριών και ιδίως των πιο ευάλωτων που αναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου εισοδήματός τους στα βασικά είδη κατανάλωσης, ο ρυθμός αύξησης κυμαίνεται μεταξύ 12% και 24,2%.

«Στάχτη στα μάτια» του δοκιμαζόμενου καταναλωτή

Προσθέτει ότι τα είδη αυτά με τις υπέρογκες αυξήσεις -όπως ψωμί και δημητριακά κατά 19,3%, γαλακτοκομικά και αυγά κατά 24,2%, κρέας κατά 17,3%, έλαια-λίπη κατά 16,6%, λαχανικά κατά 13,2%, λοιπά τρόφιμα κατά 10,2% και είδη άμεσης κατανάλωσης του νοικοκυριού κατά 16,1%- «συμπεριλαμβάνονται στο πολυδιαφημισμένο καλάθι του νοικοκυριού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπογραμμίζει ακόμη πως αποδεικνύεται ότι το «καλάθι του φτωχού» μονιμοποιεί την ακρίβεια, «σε μια ατελέσφορη προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει στάχτη στα μάτια του δοκιμαζόμενου καταναλωτή καθώς αρνείται συστηματικά και αδυνατεί πολιτικά να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.