Δικαστική έρευνα για το «μαύρο» χρήμα του Θ.Πάγκαλου

Δικαστική έρευνα για το «μαύρο» χρήμα του Θ.Πάγκαλου

Δικαστική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί η προέλευση των παράνομων εσόδων και το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος για τον πρώην υπουργό και πρώην κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Θ.Πάγκαλο μετά την παραδοχή του ιδίου ότι έχει εισπράξει «μαύρο» χρήμα .

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από σχετικό ερώτημα που απηύθυνε στον Άρειο Πάγο ο βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ν.Νικολοπουλος ο οποίος ήδη κλήθηκε να καταθέσει στο δικαστή που διεξάγει την σχετική έρευνα.

Να σημειώσουμε ότι ο Θ.Πάγκαλος συμμετείχε στα χρυσοφόρα, για όλο το ΠΑΣΟΚ, ΚΥΣΕΑ που αποφάσισαν τις μεγάλες προμήθειες αμυντικού υλικού ως ΥΠΕΞ το 1998 όπως η προμήθεια των υποβρυχίων Τype 214, των α/α Crotale κ.λ.π

Ακολουθεί η ερώτηση του Ν.Νικολόπουλου.

Προς:
Τη Βουλή των Ελλήνων
Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου
Τμήμα Ερωτήσεων
Κοιν.:
Βουλευτή κ. Ν. Νικολόπουλο
(δια της αρμόδιας Υπηρεσίας
της Βουλής των Ελλήνων)

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής, με ερώτησή του προς του Υπουργό Οικονομικών έφερε στο προσκήνιο τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου για χορηγίες μαύρου χρήματος σε κόμματα και πολιτικούς καλώντας τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον Υπουργό Οικονομικών που έχουν την ευθύνη των Τραπεζών «να μας γνωρίσουν τι ακριβώς θα πράξουν ως εκπρόσωποι του Δημοσίου στη Γενική Συν/ση και στη Διοίκηση των δανειστριών Τραπεζών, ποια θέση διατύπωσαν και αν αυτή κατεγράφη από τα μέλη που η Κυβέρνηση πρότεινε και επέβαλε και τέλος αν έχει σχηματισθεί δικογραφία κατά του κ. Πάγκαλου»!

Ο κος Νικολόπουλος υπενθυμίζει ότι «σαν κεραυνός εν αιθρία πριν από αρκετά χρόνια είχε πέσει στο ΠΑΣΟΚ η είδηση της συγκλονιστικής ομολογίας του παλαιού κεντρικού στελέχους του κόμματος Σπύρου Αυγερινού ότι ο Θεόδωρος Τσουκάτος πήρε από τη Siemens 1.000.000 γερμανικά μάρκα το 1999, που κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ! Όπως ήταν φυσικό την έκπληξη ακολούθησε πλήρη αφωνία όλων των μεγαλοστελεχών της εποχής, μέχρι προσφάτως που ο Θόδωρος Πάγκαλος, δοκιμάζοντας την υπομονή του κόσμου και περιπαίζοντας το περί δικαίου αίσθημα, ισχυρίστηκε προκλητικά ότι το να «παίρνεις μαύρα χρήματα και να τα δίνεις στο κόμμα δεν είναι αδίκημα»!!

Και καταλήγει λέγοντας:

«Όμως επειδή οι βαριά φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες πρέπει να μάθουν την ροή και την διαδρομή του μαύρου χρήματος προς το ΠΑΣΟΚ μιας και αναπάντητα παραμένουν μέχρι σήμερα τα σχετικά ερωτήματα με το αν πληρώνονται οι δόσεις για τα δάνεια του κόμματος ύψους 200.000.000, – το οποίο κόμμα, πλέον «πολιτεύεται» με το «καθαρό» ΑΦΜ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πιθανόν μέσα στο επόμενο διάστημα με νέο ΑΦΜ του «Κινήματος Αλλαγής» ή όπως αλλιώς ονομαστεί – ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με ερώτησή του προς του Υπουργό Οικονομικών έφερε στο προσκήνιο τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου για χορηγίες μαύρου χρήματος σε κόμματα και πολιτικούς, καλώντας τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον Υπουργό Οικονομικών που έχουν την ευθύνη των Τραπεζών να μας γνωρίσουν τι ακριβώς θα πράξουν ως εκπρόσωποι του Δημοσίου στη Γενική Συν/ση και στη Διοίκηση των δανειστριών Τραπεζών, ποια θέση διατύπωσαν και αν αυτή κατεγράφη από τα μέλη που η Κυβέρνηση πρότεινε και επέβαλε και τέλος αν έχει σχηματισθεί δικογραφία κατά του κ. Πάγκαλου»!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Τηλ. επικ.: 210 7767 023
Αθήνα, 19 – 04 – 2018
Αρ. Πρωτ.: 135, 235
Προς:
Τη Βουλή των Ελλήνων
Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου
Τμήμα Ερωτήσεων
Κοιν.:
Βουλευτή κ. Ν. Νικολόπουλο
(δια της αρμόδιας Υπηρεσίας
της Βουλής των Ελλήνων)
Ερωτήσεις: 3942/28-02-2018 & 4920/02-04-2018
Σε απάντηση των υπ’ αριθ. 3942/28-02-2018 & 4920/02-04-2018 Ερωτήσεων του Βουλευτή κ. Ν. Νικολόπουλου, με θέμα: «O Πάγκαλος ομολόγησε κακουργηματική πράξη, ήτοι ότι αυτός και οι δικοί του έπαιρναν μαύρα χρήματα για το ΠΑΣΟΚ και η εισαγγελία του Αρείου Πάγου μένει άπραγη;», σας γνωρίζουμε κατά λόγο αρμοδιότητας ότι, όπως μας ενημέρωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, δεν εκκρεμεί στην ως άνω υπηρεσία δικογραφία σχετική με το αναφερόμενο στην εν λόγω Ερώτηση θέμα. Ωστόσο σας ενημερώνουμε ότι με το υπ’ αριθμ. 472/19-04-2018 έγγραφό μας αποστείλαμε τις ως άνω Ερωτήσεις στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να κρίνει εάν συντρέχουν λόγοι ενασχολήσεώς της.
Αριθμός σελίδων εγγράφου: …1…
Αριθμός σελίδων συνημμένων: ….0…
Σύνολο σελίδων: 1
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Kαι η κλήση για κατάθεση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.