ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Περίεργη σιωπή και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το νέο «φόρο» πυροπροστασίας ακινήτων

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων ένα είδος μικρών «Ροκφέλερ»

Περίεργη σιωπή και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το νέο «φόρο» πυροπροστασίας ακινήτων

Πολύ σύντομα η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το νέο «φόρο» πυροπροστασίας που επέβαλε κυριολεκτικά μέσα στη νύχτα δύο ημέρες πριν τις εκλογές χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανένας, θα βάλει χέρι στις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών.

Φυσικά σε αυτή την ενέργεια προχώρησε πέρσι τέτοια εποχή, εντελώς στο σκοτάδι, γιατί δεν ήθελε οι ψηφοφόροι της να ξέρουν τι τους ετοιμάζει για την ακίνητη περιουσία τους.

Γιατί αν ήξεραν σίγουρα δεν θα ψήφιζαν όπως ψήφισαν.

Αυτό που όμως προκαλεί εντύπωση είναι ότι υπάρχει «σιγή ιχθύος» και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Είτε δεν έχουν καταλάβει τι λέει ακριβώς ο νόμος αυτός, είτε καταλαβαίνουν και άρα συμφωνούν αφού σιωπούν…

Προφανώς αυτοί που έγραψαν το νόμο για την πυροπροστασία ακινήτων έχοντας ήδη οι ίδιοι εξασφαλισμένους μηνιαίους μισθούς αρκετών χιλιάδων ευρώ δεν μπορούν να κατανοήσουν πως άνθρωποι με μισθούς των 1000 ευρώ (και λιγότερο), δεν μπορούν να εφαρμόσουν μέτρα που απαιτούν πάρα πολλά χρήματα για να υλοποιηθούν.

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων ένα είδος «Ροκφέλερ» που δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να πληρώσουν για… πλάκα πολλές χιλιάδες ευρώ για να κάνουν τα σπίτια τους συμβατά με τις νέες απαιτήσεις, φυσικά εννοείται για το καλό τους.

Με μεγάλα πρόστιμα απειλούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις ή κοντά σε αυτές αν δεν υποβάλλουν τεχνική έκθεση πυροπροστασίας και υλοποίηση των μέτρων που αυτή προβλέπει.

Με βάσει όσα ορίζει ο (παράλογος) νόμος 5090/2024 προβλέπονται αυστηρές ποινές για τους ιδιοκτήτες που εκτείνονται από πρόστιμα δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και ποινικές ευθύνες που τιμωρούνται με φυλάκιση.

Και επειδή ακόμα πολλοί δεν έχουν καταλάβει, ο νόμος κατά 90% αφορά ακίνητα εντός σχεδίου που βρίσκονται κανονικά μέσα σε πόλεις και οικισμούς αλλά απέχουν τρακόσια μέτρα από δασικές, χορτολιβαδικές και περιαστικές εκτάσεις.

Αν κάποιος δει δασικούς χάρτες και υπολογίσει τις αποστάσεις των 300 μέτρων θα εκπλαγεί με το πόσα σπίτια θα δει να περιλαμβάνονται στο νόμο αυτό, ακόμα και στα πολεοδομικά συγκροτήματα των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης!

Επί της ουσίας πρόκειται για έναν «φόρο» πυροπροστασίας ακινήτων που υποτίθεται θα επιβληθεί για το καλό των ιδιοκτητών.

Εάν τους δημευτούν οι περιουσίες επειδή δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα παράλογα πρόστιμα ή δεν θα μπορούν να κάνουν τις παράλογες αλλαγές που τους ζητούνται στην ιδιοκτησία τους, αυτό ποσώς ενδιαφέρει την σημερινή κυβέρνηση.

Πάντως για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα κάποια στιγμή θα πρέπει να λάβουν θέση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την σιωπή…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και εννοούμε φυσικά όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αδιαφορούμε αν εκπροσωπούν δεξιό, η αριστερό, η κέντρο χώρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.