ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Περιοδεία στην Φθιώτιδα από τον Δ.Κουτσούμπα

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Φθιώτιδα

Περιοδεία στην Φθιώτιδα από τον Δ.Κουτσούμπα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας περιόδευσε στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα σε χωριά του νομού Φθιώτιδας, όπου είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ. Τον Δημήτρη Κουτσούμπα συνόδευσαν μεταξύ άλλων, ο Κώστας Μπασδέκης μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας και η Δήμητρα Γεροκούδη υποψήφια βουλευτής Φθιώτιδας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας σε κατοίκους στην Ομβριακή Φθιώτιδας αναφέρθηκε στην επίσημη προκήρυξη των εκλογών μετά και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζοντας πως «τυχαίνει η αναγγελία της επίσημης έναρξης της εκλογικής μάχης εκ μέρους του ΚΚΕ, να γίνεται από την Ομβριακή από την Φθιώτιδα. Αυτό έχει και τη συμβολική του σημασία. Σημαίνει ότι πρέπει να βγάλουμε και εδώ, στο νομό Φθιώτιδας, πιο δυνατό το ΚΚΕ.

Νομίζουμε ότι αξίζει να έχει βουλευτή η Φθιώτιδα του ΚΚΕ μέσα στη Βουλή. Είναι το κόμμα που όσο πιο δυνατό είναι μέσα στη Βουλή και μέσα στο λαό τόσο δυνατός θα γίνεται ο ίδιος ο λαός για να παλεύουμε καλύτερα τα προβλήματα, τις θέσεις, τα ζητήματα που αφορούν την Ομβριακή, που αφορούν την επαρχία Δομοκού, που αφορούν το νομό Φθιώτιδας, που αφορούν ολόκληρη τη χώρα. Γιατί είναι πολλά τα προβλήματα και έρχονται και νέα».

Πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην οικονομία λέγοντας: «ακούσατε τι έγινε με τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακούτε τι λένε τα κυβερνητικά κόμματα εδώ στην Ελλάδα που λένε ότι περιμένουν την επενδυτική βαθμίδα, χωρίς να λένε όμως στο λαό ότι αυτή η επενδυτική βαθμίδα σημαίνει νέα εργασιακά μέτρα, νέα κάτεργα για τους εργαζόμενους, μεγαλύτερη εκμετάλλευση, όχι αυξήσεις μισθών, όχι αυξήσεις συντάξεων, νέες αντιδραστικές αλλαγές στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό, δεν προβλέπει μέτρα για τους αγρότες, προβλέπει νέα φοροληστεία με βάση τις καινούργιες αποφάσεις, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και περιουσίας των λαϊκών οικογενειών οι οποίες δεν έχουν να πληρώσουν γιατί τα κοράκια των τραπεζών έχουν πέσει πάνω για να ξεζουμίσουν το λαό.

Άρα ο ελληνικός λαός θα πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά το τι θα ρίξει στην κάλπη και κυρίως τι θα γίνει την άλλη μέρα, ποια δύναμη θα έχει δίπλα του στους αγώνες του για να περνάει φιλολαϊκά μέτρα, για να μπορεί να έχει κατακτήσεις, για να μπορεί να ανατρέπει αντιδραστικούς νόμους».

Αργότερα, ο κ. Κουτσούμπας, παρευρέθηκε στους Βελεσιώτες Δομοκού στην επιμνημόσυνη δέηση για τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης Δημήτρη Κουτσούμπα, ιερέα-δάσκαλο, και Κωνσταντίνο Κουτσούμπα που εκτελέστηκαν τον Απρίλιο του 1944 από τους ναζί. Πρόκειται για τον παππού και τον θείο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τον οποίο υποδέχθηκαν φίλοι, συγγενείς και συγχωριανοί, ανάμεσα τους και ο δήμαρχος Δομοκού Χ. Λιόλιος. Τη δέηση τέλεσε ο Mητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά το τέλος της δέησης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε: “Για μας, για όλη την οικογένεια, για το χωριό, για την πατρίδα, δεν είναι μόνο μέρα μνήμης σήμερα, αλλά είναι και μέρα υπόσχεσης να συνεχίσουμε στα ιδανικά που πάλεψαν και ο Παπαδημήτρης Κουτσούμπας, οδηγώντας τον εαυτό του, το γιό του και άλλους από τους Γερμανούς ναζί κατακτητές στο θάνατο, αλλά ο θάνατος σημαίνει αθανασία στη σκέψη μας, στη ζωή μας. Τελικά η θυσία τους αποδίδει καρπούς γιατί συνεχίζουμε αυτό τον μεγάλο ηρωικό αγώνα που έκαναν εκείνοι οι ΕΑΜίτες αγωνιστές, αλλά και οι μετέπειτα συνεχιστές τους σε όλους τους αγώνες του λαού μας”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.