ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Περίτεχνη ανάλυση περί ευθυνών από τον Μ.Βορίδη για το «φιάσκο» της Ν.Φιλαδέλφειας: Κανείς δεν κατάλαβε τίποτε

«Τη γενική ευθύνη την καταλαβαίνω αλλά αυτή είναι μια αντικειμενική ευθύνη δεν είναι υποκειμενική ευθύνη» και έμειναν όλοι άφωνοι

Περίτεχνη ανάλυση περί ευθυνών από τον Μ.Βορίδη για το «φιάσκο» της Ν.Φιλαδέλφειας: Κανείς δεν κατάλαβε τίποτε

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρέθηκε ο Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ όπου κλήθηκε να απαντήσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης που ζητούν την παραίτηση του Γιάννη Οικονόμου για το πολιτικό και επιχειρησιακό φιάσκο απέναντι στους Κροάτες νεοναζί χούλιγκαν που οδήγησε στην εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Ο υπουργός Επικρατείας ακούγοντας την ερώτηση του δημοσιογράφου που στηρίχθηκε στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούν την παραίτηση Οικονόμου, απάντησε λέγοντας «Καλά, καλά» και εν συνεχεία προχώρησε σε μία περίτεχνη ανάλυση κατά την οποία φαίνεται πως έχασε τον ειρμό του.

«Ο κ. Οικονόμου είναι δέκα ημέρες στο υπουργείο. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί κανείς να του καταλογίσει κάτι άλλο πλην αυτού που πάντοτε καταλογίζεται και λέμε ότι ούτως ή άλλως οι υπουργοί και η κυβέρνηση έχει τη γενική πολιτική ευθύνη», είπε ο Μάκης Βορίδης και συνέχισε ακάθεκτος:

«Αυτό σε κάθε περίπτωση συμβαίνει δεν το αρνείται κανένας. Όμως, αυτό δεν μπορεί να μετατρέπεται στο ότι ο υπουργός που έχει καθίσει δέκα ημέρες είναι εκείνος ο οποίος έφταιξε για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Τη γενική ευθύνη την καταλαβαίνω αλλά αυτή είναι μια αντικειμενική ευθύνη δεν είναι υποκειμενική ευθύνη για να ζητάει κανείς τώρα την παραίτηση του υπουργού γι΄αυτό το ζήτημα. Θεωρώ ότι αυτά είναι αντιπολιτευτικές υπερβολές. Εντάξει, έχουμε συνηθίσει σε αυτά».

«Προφανώς το τι ανεβαίνει στον υπουργό στο ζήτημα ενημερώσεώς του για την αντιμετώπιση κάθε στιγμή εγκληματικών ενεργειών και πράξεων δεν μπορεί να αφορά το σύνολο της δράσεων της αστυνομίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φαντάζομαι ενημερώνεται για πιο μείζονα θέματα. Η εσφαλμένη εκτίμηση ήταν ότι αυτό δεν ήταν μείζον θέμα, είναι ένα θέμα μεταξύ οπαδών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.