ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πέτη Πέρκα: «Ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο αρχηγός της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας»

Σήμερα η συνεδρίαση των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πέτη Πέρκα: «Ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο αρχηγός της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας»

Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Πέτη Πέρκα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης το πρωί της Κυριακής (26/11) μίλησε για τις επόμενες κινήσεις των βουλευτών και στελεχών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «κατά πάσα πιθανότητα ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι αρχηγός της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας».

Υπενθυμίζεται πως η Πέτη Πέρκα ήταν η πρώτη βουλευτής, μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχετικά με τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα είπε πως υπάρχει μία έντονη κινητικότητα και από ανθρώπους έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πάμε να κάνουμε ένα φορέα που θα ανακτήσει μία αξιοπιστία. Θα έχει ψηλά το θέμα της κλιματικής αλλαγής και ποιες θεσμικές αλλαγές θέλει η χώρα. Κατά πάσα πιθανότητα ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι αρχηγός» ανέφερε η Πέτα Πέρκα.

Τις τελικές αποφάσεις για τη συγκρότηση νέας κοινοβουλευτικής ομάδας θα λάβουν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς για σήμερα, Κυριακή 26 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η συνεδρίασή τους.

Επίσης, εξήγησε τους λόγους της απόφασης να αποχωρήσει.

«Προφανώς είναι πολιτικοί οι λόγοι. Έχουμε πει πολλά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που έχω να πω είναι πως έχει έλλειμα πολιτικής κουβέντας και δημοκρατικής διαδικασίας. Θα ήθελα να αναφέρω ένα πρόσφατο παράδειγμα.

Είμαι βουλευτής Φλώρινας και στη Φλώρινα υπάρχει μία νομαρχιακή επιτροπή που αριθμεί 21 άτομα και ξαφνικά βγήκε ένα κείμενο ως Νομαρχιακή Φλώρινας που ζητά την έδρα μου πίσω, το οποίο όμως, ήταν εις γνώση μόνο των 6-7. Δεν έγινε δημοκρατικά. Τα υπόλοιπα μέλη σκέφτονται να αποχωρήσουν. Κλάπηκε η υπογραφή τους».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να στρέψει τα πυρά της κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

«Ο κ.Κασσελάκης αποκεφάλισε στελέχη που είχαν εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασία, συνέχισε με διώξεις δημοσιογράφων μέχρι την Κεντρική Επιτροπή που ακούσαμε για το προσωπικό δημοψήφισμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ιδεολογικά είναι ένα κόμμα θολό. Υπάρχει έλλειμα δημοκρατίας αλλά και ο πολιτικός λόγος. Δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι δόκιμος και να μαθαίνει τώρα».

Σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως έχει κρατήσει μία στάση ουδετερότητας και αποχής.

«Περίμενα πως όταν κινδυνεύει αυτό που αγαπάς ή το υπερασπίζεσαι ή το εγκαταλείπεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως με την αποχώρηση των 32 μελών του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ -από τους 51 συνολικά- ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.