ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πλήρη κάλυψη της ΝΔ στη Μαρία Σπυράκη για την απάτη που την κατηγορεί ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας: «Καμία αποπομπή»

«Είναι διοικητική διαφορά σχετικά με επίδομα πρώην συνεργάτη της»

Πλήρη κάλυψη της ΝΔ στη Μαρία Σπυράκη για την απάτη που την κατηγορεί ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας: «Καμία αποπομπή»

Πλήρη κάλυψη, παρείχε στη Μαρία Σπυράκη η ΝΔ αναφορικά με το αίτημα άρσης ασυλίας της ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, λόγως απάτη στις αμοιβές βοηθού της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η ΝΔ αρνούμενη να αποπέμψει τη Μ. Σπυράκη, τονίζει με ανακοίνωσή της ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμπλέξει ανόμοια πράγματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Η υπόθεση της κυρίας Σπυράκη δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate.

Η ίδια η κυρία Σπυράκη έχει δηλώσει ότι αποδέχεται το αίτημα άρσης της ασυλίας της, προκειμένου να διαφανεί ότι πρόκειται για διοικητική διαφορά σχετικά με επίδομα πρώην συνεργάτη της και ότι η ίδια δεν έχει οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καταλαβαίνουμε την αντιπολιτευτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας περιμένουμε τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών».

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας, με βάση την έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), ζήτησε την άρση ασυλίας της Μ. Σπυράκη καθώς υπάρχει «υπόνοια απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης».

Ειδικότερα η έρευνα αφορά στις αμοιβές των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την σχετική ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα της ΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει την κα Σπυράκη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι βελγικές αρχές δείχνουν τι σημαίνει διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς και απάτης, σε αντίθεση με το αίσθημα αδικίας και τη διαρκή συγκάλυψη στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.