ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Η απολογία του πατέρα της για το τραγικό συμβάν

«Κι άλλες φορές στο παρελθόν η Αμέλια ανέβαινε σε αυτή τη βάρκα κι έπαιζε»

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Η απολογία του πατέρα της για το τραγικό συμβάν

Ο πατέρας της άτυχης 6χρονης έδωσε τις δικές του εξηγήσεις στο απολογητικό του υπόμνημα, για το τραγικό περιστατικό στην Κόρινθο.

Απαντήσεις στα ερωτήματα για τον πνιγμό της 6χρονης κόρης του στην Κόρινθο έδωσε ο πατέρας της μικρής, εις βάρος του οποίου απαγγέλθηκε η κατηγορία της «θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου».

Στην κατάθεσή του, ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι, το τελευταίο διάστημα η μικρή συνήθιζε να ανεβαίνει πάνω σε μια βάρκα και να ζωγραφίζει.

Έτσι έκαναν και το μοιραίο μεσημέρι της Δευτέρας, αν και ο καιρός ήταν ιδιαίτερα άστατος και ακατάλληλος για κολύμπι.

Πατέρας και κόρη, αφού έφαγαν, κολύμπησαν μέχρι τη βάρκα που τόσο αγαπούσε η μικρή Αμέλια.

Αν και η απόσταση από την στεριά ξεπερνούσε τα 10 μέτρα, οι δυο τους βούτηξαν φαγωμένοι και φορώντας όλα τα ρούχα, ακόμα και τα παπούτσια τους.

«Το παιδί δεν ήξερε κολύμπι», λέει η μητέρα της 6χρονης.

Η απολογία του πατέρα

Τις δικές του εξηγήσεις για το περιστατικό έδωσε ο πατέρας της άτυχης 6χρονης στο απολογητικό του υπόμνημα.

Όπως ανέφερε, «με τη μητέρα της κόρης μου είμαστε σε διάσταση. Τη Δευτέρα, πήρα την Αμέλια στις 11 το πρωί για να πάμε για μπάνιο. Πρώτα κάναμε βόλτα και μετά φάγαμε σουβλάκια. Η Αμέλια έφαγε μισό λουκάνικο και λίγη πίτα.

Όταν τελειώσαμε, ζήτησε να πάμε στη θάλασσα. Της είπα ότι δεν έχουμε μαγιό, γιατί η μαμά της είχε ξεχάσει να της το βάλει στα πράγματά της, αλλά η μικρή επέμενε κι έτσι πείστηκα».

«Δεν θεώρησα ότι θα ήταν πρόβλημα που μόλις είχε φάει, γιατί η ποσότητα ήταν μικρή. Φτάσαμε στην παραλία και μπήκαμε στη θάλασσα. Η Αμέλια με τα ρούχα και τα παπουτσάκια της, γιατί είχε αχινούς και το σωσίβιο που της είχα αγοράσει και το είχαμε στο μηχανάκι», πρόσθεσε.

«Κολυμπήσαμε ως τη βάρκα, που ήταν δεμένη περίπου στα δέκα μέτρα από την ακτή. Εκεί η θάλασσα έχει βάθος περίπου 3 μέτρα. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Κι άλλες φορές στο παρελθόν η Αμέλια ανέβαινε σε αυτή τη βάρκα κι έπαιζε.

Εκείνη την ημέρα, εγώ πιάστηκα με το ένα χέρι από τη βάρκα και με το άλλο προσπάθησα να ανεβάσω την κόρη μου πάνω. Όμως μου γλίστρησε και άρχισε να βυθίζεται στο νερό. Πανικοβλήθηκα. Δεν μπορούσα να βουτήξω, γιατί έχω άσθμα και δεν μπορώ να κρατήσω την αναπνοή μου», είπε για τις τελευταίες στιγμές της 6χρονης.

«Φώναζα ζητώντας βοήθεια, αλλά τριγύρω δεν υπήρχε άνθρωπος. Κολύμπησα ως έξω για να καλέσω βοήθεια από το κινητό, αλλά όταν έφτασα στο μηχανάκι, διαπίστωσα ότι δεν έχω μπαταρία. Σαστισμένος πήρα το μηχανάκι και οδήγησα απόσταση δύο χιλιομέτρων ως το σπίτι μου, από όπου πήρα την αστυνομία.

Όπως έμαθα στο μεταξύ, είχαν βρει την κόρη μου νεκρή μέσα στη θάλασσα», κατέληξε ο πατέρας της άτυχης μικρής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.