Πώς η κυβέρνηση με την αύξηση των αντικειμενικών απαλλάχθηκε από τα επιδόματα και αύξησε 20 φόρους!

Και δεν το κατάλαβε κανείς...

Πώς η κυβέρνηση με την αύξηση των αντικειμενικών απαλλάχθηκε από τα επιδόματα και αύξησε 20 φόρους!

Ένα «καταπληκτικό» κόλπο εφάρμοσε φέτος η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που πέρασε στα «ψιλά» και κατάφερε με μία μόνο κίνηση να απαλλαγεί από το βάρος των επιδομάτων και να αυξήσει περίπου είκοσι φόρους.

Όλα αυτά κάτω από την «μύτη» όλων μέσω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών και μετά με την δήθεν μείωση του ΕΝΦΙΑ (που στην ουσία έγινε για να μην καταλάβουν οι Έλληνες τα… παρελκόμενα).

Κατά 140 δισ. ευρώ αυξήθηκε η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, κατόπιν της επεξεργασίας των εκκαθαριστικών του φετινού ΕΝΦΙΑ.

Έτσι η κυβέρνηση με έναν τεχνητό τρόπο έδωσε φανταστική αξία στα σπίτια των Ελλήνων τους οποίους προσπαθεί να τους πείσει ότι ζουν στο Μονακό αλλά δεν το εκτιμούν..

Εν συνεχεία υποτίθεται πως προχώρησε σε… γενναίες μειώσεις του ΕΝΦΙΑ, αλλά επί του πρακτέου δείχνει όλους τους Έλληνες… εμίρηδες προύχοντες.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι δε θα χάσει η κυβέρνηση φορολογικά έσοδα αφού σειρά από φόρους αυξάνεται και ταυτόχρονα πολλά από τα εξαγγελθέντα επιδόματα δεν θα καταλήξουν στους… πρώην φτωχούς και νυν κατοίκους… Μόντε Κάρλο.

Η αύξηση της ακίνητης περιουσίας προέκυψε μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών στις αρχές του 2022.

Πλέον, η αξία της ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν συνολικά 7.206.608 φυσικά και νομικά πρόσωπα έχει εκτοξευτεί στα 761 δισ. ευρώ, από 643 δισ. ευρώ πέρυσι!

 Αυτό φυσικά έχει ιδιαίτερη σημασία στην Αττική, καθώς εκεί βρίσκονται 2.557.631 ιδιοκτήτες ακινήτων, που συγκεντρώνουν πάνω από το 50% της συνολικής αξίας των ακινήτων σε όλη τη χώρα. Σε απόλυτα νούμερα κατέχουν περιουσία που υπερβαίνει τα 403 δισ. ευρώ.

Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών συμπαρασύρει συνολικά 20 φόρους, από τους οποίους η κυβέρνηση θα λάβει περισσότερα έσοδα (και μάλιστα χωρίς να ανοίξει «ρουθούνι» καθώς κανείς δεν το κατάλαβε ή δεν ήθελε να το καταλάβει ή να το καταλάβουν οι πολίτες), ενώ μειώνονται (για να μην πούμε εξαφανίζονται) και οι δαπάνες του κράτους για κοινωνικά επιδόματα που λαμβάνουν ευάλωτα νοικοκυριά (Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα κ.λπ.), τα οποία θα χάσουν χιλιάδες δικαιούχοι, καθώς αυξάνεται η αντικειμενική αξία του ακινήτου τους πάνω από το όριο που ορίζει ο νόμος.

Διότι απλούστατα έγινε αύξηση των αντικειμενικών αξιών αλλά ταυτόχρονα η κυβέρνηση δεν τροποποίησε τα κριτήρια ένταξης σε κοινωνικά επιδόματα, τα οποία έχουν ως παράμετρο και το ύψος της αντικειμενικής αξίας του δικαιούχου (γιατί ως γνωστόν ο τοίχος τρώγεται και παράγει λεφτά… )

Είναι η γνωστή μέθοδος «σου παίρνω 50 και σου επιστρέφω… 10 και μου λες σε ευχαριστώ για το δώρο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλάβατε τώρα; Αυτά στο χωριό λέγονται «αρκουδιές» και όπως φαίνεται η πολύ… σοβαρή μας κυβέρνηση είναι πρώτη σε αυτές…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.