ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Πώς ο Γ.Πατούλης βρέθηκε από υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής να αποσύρεται με… χαρά από τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Κ.Μητσοτάκης έμεινε χωρίς αντίπαλο για άλλη μία φορά

Πώς ο Γ.Πατούλης βρέθηκε από υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής να αποσύρεται με… χαρά από τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Μόνο ως περίεργη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ευκολία με την οποία ο Γιώργος Πατούλης αποδέχτηκε το κόψιμο του από τη θέση του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής για τη Νέα Δημοκρατία και την αντικατάσταση του από το Νίκο Χαρδαλιά.

Με συνοπτικές διαδικασίες λοιπόν, ο Κ.Μητσοτάκης έμεινε χωρίς αντίπαλο για άλλη μία φορά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές μετά την πολιτική ισοπέδωση της αντιπολίτευσης στις διπλές εθνικές εκλογές.

Στην ουσία μοιάζει σαν κάποιο «αόρατο χέρι» να «καθαρίζει» το «γήπεδο» ώστε ο Κ.Μητσοτάκης να παίζει μόνος του σε αυτό (η πολιτική ζωή της χώρας έχει αρχίσει να θυμίζει το παλιό σίριαλ «Ο Πάρκερ Λιούις δεν χάνει ποτέ»).

Λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Χαρδαλιά, ο Γιώργος Πατούλης διέρρεε παντού ότι θα είναι σίγουρα υποψήφιος για την θέση του περιφερειάρχη Αττικής, μάλιστα είχε ανεβάσει και σχετικό βίντεο με την ασφαλτόστρωση της λεωφόρου Συγγρού.

Συγκεκριμένα ο Γ.Πατούλης πόσταρε στο Facebook, βίντεο από τις εργασίες ασφαλτόστρωσης της Λεωφόρου Συγγρού το βράδυ της Κυριακής (30/7), αναφέροντας «Ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις στη Λεωφόρο Συγγρού μετά από 30 χρόνια! Η Αττική Αλλάζει!».

Τι θα μπορούσε να καταλάβει κάποιος με την φράση αυτή; Ότι θα κατέβαινε ξανά υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αντ’ αυτού μέσα σε ελάχιστες ώρες, δεν έκατσε δηλαδή ούτε καν να το σκεφτεί, ο Γ.Πατούλης απέσυρε την υποψηφιότητά και σύσσωμα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έσπευσαν να εκθειάσουν την… υπεύθυνη στάση του.

Έμεινε βέβαια ουσιαστικά χωρίς υποψηφίους, αφού το Μαξίμου δεν θα άφηνε κανένα περιθώριο να είναι μαζί του (θα ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο Χαρδαλιά, όποιοι επιλεγούν), αλλά και χωρίς υποστηρικτές στα ΜΜΕ, αφού ήταν δεδομένο πως θα υποστήριζαν όποιον τους ζητούσε να υποστηρίξουν το Μαξίμου.

Φυσικά, ανάλογη στάση θα τηρούσαν και οι χρηματοδότες της περιφέρειας.

Εδώ να προστεθεί πως ο Γιώργος Πατούλης, δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές ή στις εθνικές εκλογές.

Πρώτον δεν θα το ήθελε ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης και δεύτερον είναι συνταγματικά ασυμβίβαστη η κάθοδος στις εθνικές εκλογές αλλά και όπως λένε και οι συνταγματολόγοι και στις ευρωεκλογές.

Άρα δηλαδή, η πολιτική καριέρα του απερχόμενου περιφερειάρχη έχει τελειώσει. Δεν πήρε κανένα αντάλλαγμα για την απόσυρση του από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Γ.Πατούλης έκανε λοιπόν πίσω, με την πρώην σύζυγό του Μαρίνα Πατούλη, να ανεβάζει και αυτή ανάρτηση για να στηρίξει την υποψηφιότητα Ν.Χαρδαλιά.

«O Γιώργος Πατούλης ανεξαρτήτως του οτι πήραμε διαζύγιο πριν από 2 χρόνια, ήταν ένας Περιφερειάρχης που προσπάθησε και πέτυχε πολλά για την Αττική.

O Nίκος Χαρδαλιάς, είμαι βέβαιη πως θα αξιοποιήσει όσα θετικά έγιναν και θα πετύχει ακόμη περισσότερα για όλους μας.

Θα τον στηρίξουμε όλοι για να το πετύχει», έγγραψε η Μ.Πατούλη.

Με λίγα λόγια ο Γιώργος Πατούλης όχι μόνο αποσύρθηκε αλλά μάλιστα παρουσιάζεται ως είναι και ιδιαίτερα χαρούμενος!

Για όλα αυτά τα πολιτικώς παράλογα πράγματα που συμβαίνουν λέγεται από τις «κακές τις γλώσσες» πως το… Predator κάνει θαύματα!

Ο Γιώργος Πατούλης, όπως και η πρώην σύζυγός του Μαρίνα Πατούλη, ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που παρακολουθούσαν με το Predator.

Ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει σχετικά (όπως και τα περισσότερα στελέχη της ΝΔ που είδαν το όνομά τους στις λίστες) που και αυτό από μόνο του προκαλεί ακόμα μεγαλύτερες απορίες.

Η λογική είναι απλή, όταν κάποιοι ακούνε συνεχώς επί μήνες τα πάντα και βλέπουν τα πάντα κάποια στιγμή θα μάθουν κάτι που δεν πρέπει να μαθευτεί…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.