ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πώς οι δολοφόνοι νεοναζί της Nτιναμό Ζάγκρεμπ μπήκαν στην χώρα ανενόχλητοι ως «τουρίστες» κάτω από την «μύτη» της ΕΛ.ΑΣ. (upd)

Μία ακόμα αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη μέσα στις πρώτες ημέρες της νέας της θητείας που κατέληξε σε τραγωδία

Πώς οι δολοφόνοι νεοναζί της Nτιναμό Ζάγκρεμπ μπήκαν στην χώρα ανενόχλητοι ως «τουρίστες» κάτω από την «μύτη» της ΕΛ.ΑΣ. (upd)

Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν η ανικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, που ήταν ενήμερη για το κομβόι των Κροατών χούλιγκανς, αλλά και του ελληνικού κράτους να προστατέψει Έλληνες πολίτες από δολοφόνους νεοναζί Κροάτες της Δυναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι όχι μόνο εισήλθαν ανενόχλητοι στην χώρα αλλά την διέσχισαν από Βορά προς Νότο χωρίς να τους σταματήσει κανείς, έφτασαν οργανωμένοι στη Νέα Φιλαδέλφεια και δολοφόνησαν τον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Αυτόπτες μάρτυρες των δολοφονικών επεισοδίων στην Νέα Φιλαδέλφεια καταγγέλλουν πως «Η αστυνομία έφτασε μετά από μισή ώρα», πολλαπλασιάζοντας τα τεράστια ερωτήματα για το πώς κατάφεραν να φτάσουν οι Κροάτες χούλιγκαν στην OPAP Arena και εκεί να εξαπολύσουν τις δολοφονικές, καταδρομικές τους επιθέσεις.

Χτυπούσαν, έκαναν ανασύνταξη και επέστρεφαν, δίνοντας τυφλά χτυπήματα σε όποιον βρισκόταν μπροστά τους σα να ήταν μία οργανωμένη στρατιωτική μονάδα.

Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας «ξεσκεπάζουν» την αδιαφορία της ΕΛ.ΑΣ. για τα όσα εκτυλίχθηκαν στις 11 το βράδυ της Δευτέρας, βαραίνουν πρωτίστως την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς πρόκειται για μία ακόμα αποτυχία της από τις πολλές που έχουν συμβεί μέχρι τώρα στις πρώτες σαράντα και κάτι ημέρες από την έναρξη της νέας θητείας της.

Οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έφτασαν ανενόχλητοι στην Αθήνα, διασχίζοντας ολόκληρη τη χώρα, με τα βίντεο από τη φάλαγγα αυτοκινήτων και βαν στην εθνική οδό να κυκλοφορούν στα social media.

Όπως ακούγεται στο βίντεο που ανέβηκε στο Twitter:

«Αυτό είναι το πρώτο μέρος του κονβόι, υπάρχει και άλλο ένα πίσω. Όλοι αυτοί είναι Κροάτες. Να και τα βανάκια. Άμα δεις φάτσες…».

Και αν κανείς δεν ενημερώθηκε ότι οι χούλιγκαν κατεβαίνουν στην Αθήνα, παρά την απαγόρευση της οργανωμένης μετακίνησης των οπαδών, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ήταν γνωστό ότι «κάτι θα γίνει».

«Είχε ακουστεί ότι θα κάνουν πέρασμα από εδώ οι Κροάτες» ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους ένας αυτόπτης μάρτυρας, ιδιοκτήτης καφετέριας έξω από το γήπεδο όπου εκτιλύχθηκαν τα επεισόδια. Και τόνισε για την απουσία της αστυνομίας:

Ένα άλλο βίντεο, αποτυπώνει τη στιγμή που οι Κροάτες χούλιγκαν καταφθάνουν στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Ειρήνη -πιθανότατα- για να κατευθυνθούν πεζοί και να υλοποιήσουν το καταδρομικό τους σχέδιο.

Οι Κροάτες χούλιγκαν μπήκαν στη χώρα, διέσχισαν με φάλαγγα την εθνική οδό, οργανωμένα αλλά όχι κρυφά, μιας και έγιναν αντιληπτοί από τους υπόλοιπους οδηγούς, μετακινήθηκαν με τον ηλεκτρικό, με κουκούλες, όπλα και ρόπαλα, απολύτως ανενόχλητοι.

Με λίγα λόγια υπήρχε η πληροφόρηση και ήταν διάχυτη παντού.

Τα ντοκουμέντα και ο τραγικός θάνατος του 29χρονου Μιχάλη από την Ελευσίνα, αποκαλύπτουν ξεκάθαρα της ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ.

Τα αυτοκίνητα δεν ακινητοποιήθηκαν σε κανένα σημείο της διαδρομής από τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και ούτε στην Αθήνα υπήρξε κάποια παρέμβαση πριν φτάσουν στην OPAP Arena και , ώστε οι οπαδοί να περιοριστούν και να μη βρεθούν στα στενά της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου έλαβε χώρα η δολοφονική επίθεση.

Η ΕΛ.ΑΣ. πάντως μένει στη βεβαιότητα ότι ο δολοφόνος του 29χρονου Μιχάλη είναι μεταξύ των 98 συλληφθέντων και πως με τη λήψη DNA θα μπορέσει να εξακριβώσει ποιος είναι αυτός που τον δολοφόνησε.

Βέβαια, ένα ακόμα ερώτημα που προκύπτει, είναι πώς, αφού δεν κατάφεραν να τους σταματήσουν, είναι δυνατόν να έχουν καταγράψει τον ακριβή τους αριθμό;

Έχουν ήδη αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια μαχαίρια και άλλα πολεμοφόδια όπως και δείγμα από αίμα που βρέθηκε στο σημείο της φονικής επίθεσης.

Πάντως, στην ΕΛ.ΑΣ υπάρχει αναστάτωση και έχει πέσει στο τραπέζι πρόταση να κινηθούν εσωτερικές διαδικασίες για να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες αξιωματικών της αστυνομίας.

Είναι πιθανό εντός της ημέρας να ανακοινωθεί η διαταγή εσωτερικής έρευνας από το αρχηγείο της αστυνομίας.

Αξιωματικοί στης αστυνομίας που ρωτήθηκαν σε σχέση με το πώς κατάφεραν να φτάσουν ανενόχλητοι στην Αθήνα απάντησαν ότι ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο των Κροατών να φτάσουν λίγοι-λίγοι και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από την πατρίδα τους στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας ιδιωτικά οχήματα, και δίνοντας ραντεβού στον σταθμό του Περισσού με τελικό προορισμό την OPAP Arena.

Φυσικά αυτό δεν ισχύει καθώς η φάλαγγα των οχημάτων όλοι αντίκρισαν στην εθνική οδό έδειχνε πως μία μεγάλη και οργανωμένη ομάδα εξτρεμιστών είχε μπει στο ελληνικό.

Μαρτυρίες από την είσοδο και την διαδρομή των χούλιγκαν υπήρχαν. Όπως εν συνεχεία υπήρχαν μαρτυρίες και βίντεο και για το πως βγήκαν από το σταθμό του ΗΣΑΠ των Πευκακίων οπλισμένοι με λοστούς και μαχαίρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν στην ΕΛ.ΑΣ όπως και στην κυβέρνηση θεωρούσαν πως όλοι αυτοί θα πήγαιναν να πιουν καφέ μεταφέροντας τα αγαπημένα τους… ρόπαλα, τότε ζουν σε μία άλλη πραγματικότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.