ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πώς θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα αντίπαλα «στρατόπεδα»

Ο Σ.Κασσελάκης θέλει να γίνουν άμεσα και... ηλεκτρονικά

Πώς θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα αντίπαλα «στρατόπεδα»

Το πώς θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ερώτημα που κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες όπως επίσης και ποιος θα είναι ο αντίπαλος του Σ.Κασσελάκη στις νέες εσωκομματικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντίπαλος που θα σταθεί απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Σ.Κασσελάκη επιλέχθηκε μέσα από ολονύχτιες παρασκηνιακές διεργασίες ανάμεσα σε κορυφαία πολιτικά στελέχη του κόμματος.

Αμέσως μετά το τέλος των εργασιών της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου άρχισε ένα οργιώδες παρασκήνιο συνάξεων προκειμένου να βρεθεί το πρόσωπο που θα «επαναφέρει το κόμμα στην πολιτική».

Το πρόσωπο αυτό φαίνεται ότι έχει βρεθεί ωστόσο η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του δεν αποκλείεται να γίνει το Σάββατο.

Το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στα στρατόπεδα που θα αρχίσουν να σχηματοποιούνται.

Έμπειρα πολιτικά στελέχη εκτιμούν ότι εκτός από τους δηλωμένους κασσελακικούς βουλευτές υπερ της υποψηφιότητάς του νυν προέδρου θα ταχθούν κατά βάση όσοι εκλέγονται σε περιφέρειες που ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και μονοψήφιος βγάζει τουλάχιστον μια έδρα και απαλλαγμένοι από το άγχος της επανεκλογής θα στηρίξουν το νυν πρόεδρο.

Πρόσωπα δηλαδή όπως ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Ρένα Δούρου, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Νίνα Κασιμάτη, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Βασίλης Κόκκαλης και ο Πέτρος Παππάς.

Δεν είναι ξεκάθαρο ποια στάση θα κρατήσει ο Παύλος Πολάκης, καθώς υπήρξε η πρόσφατη ρήξη στις σχέσεις του με τον Σ.Κασσελάκη.

Το σίγουρο είναι πως ο Σ.Κασσελάκης δεν προτίθεται να του συγχωρέσει το γεγονός πως ο Κρητικός πολιτικός δεν υπερφήφισε το ν/σ για τους ΛΟΑΤΚΙ+.

Στην πλέον δύσκολη θέση βρίσκεται ο Νίκος Παππάς, ο οποίος στην κρίσιμη 48ωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμαμτείας φαίνεται ότι τράβηξε το «χαλί» κάτω από τα πόδια της Όλγας Γεροβασίλη και του Αλέκου Φλαμπουράρη «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Στελέχη πάντως με γνώση των συσχετισμών στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι έχει χάσει ήδη τη μισή επιρροή στην οργανωμένη βάση του κόμματος.

Το πρώτο πεδίο σφοδρής σύγκρουσης αναμένεται να στηθεί ίσως και μέσα στο Συνέδριο στο φόντο της επιμονής του κ. Κασσελάκη η εκλογική διαδικασία να γίνει με υβριδικό τρόπο – κάλπες και ηλεκτρονικά.

Ήδη στα όργανα του κόμματος έχουν προηγηθεί σφοδρές συγκρούσεις καθώς δεν υπάρχουν διασφαλίσεις από την πλευρά του κόμματος για μια αδιάβλητη εκλογική διαδικασία.

Σε αυτή τη φάση ειδικά που τα κλειδιά του isyriza έχουν περάσει στα χέρια των ανθρώπων της στενής επιρροής του κ. Κασσελάκη, όπως αποκάλυψε και ο γραμματέας του κόμματος, το ζήτημα αναμένεται να αποτελέσει πεδίο διχασμού και πόλωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες προβληματικό είναι και το μητρώο του κόμματος γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την ταυτοποίηση.

Τα τάμπλετ που είχε προμηθευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες εκλογές από τη βάση φορτίστηκαν μόλις πριν λίγα 24ωρα ωστόσο το εγχείρημα για τετραπλές εκλογές – προέδρου, Κεντρικής Επιτροπής, νομαρχιακών και οργανώσεων μελών – καθιστά το εγχείρημα εξαιρετικά περίπλοκο έως και αδύνατο.

Υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν έτοιμα όργανα από τις περασμένες εκλογές για να τρέξουν τη διαδικασία, όπως η εφορευτική επιτροπή που έχει και την εμπειρία να διεξαγάγει διπλές εκλογές στήνοντας κάλπη για πρόεδρο και ΚΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.