Που μας οδήγησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ανήγαγε Ρωσία και Ιράν σε εχθρούς μεγαλύτερους από την Τουρκία!

Παράλογες επιλογές που μειώνουν το γεωπολιτικό ίχνος της Ελλάδας

Που μας οδήγησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ανήγαγε Ρωσία και Ιράν σε εχθρούς μεγαλύτερους από την Τουρκία!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε μία μοναδική πρωτοτυπία που δεν θα μπορούσε να την φανταστεί ούτε ο πιο ευφάνταστος Τούρκος αναλυτής.

Κατάφερε να κάνει την Ρωσία και το Ιράν δυνητικά μεγαλύτερους εχθρούς ακόμα και από την Τουρκία. Αυτό είναι πρωτοφανές επίτευγμα, ήθελε όντως πολύ μεγάλη προσπάθεια για να γίνει.

Κατάφερε όμως και κάτι άλλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ελάχιστοι το έχουν κατανοήσει.

Η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την Ευρασία είχε πάντα τρεις διόδους επαφής:

Η πρώτη ήταν από την Μαύρη Θάλασσα και άρα διαμέσου της Ρωσίας.

Η δεύτερη ήταν διαμέσου της Συρίας και της Μέσης Ανατολής δηλαδή του Ιράν.

Η τρίτη είναι διαμέσου της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν, δηλαδή των δύο τουρκικών εθνών.

Έφτασε δηλαδή η χώρα να εξαρτάται το γεωπολιτικό της βάρος από τα δύο τουρκικά έθνη.

Δηλαδή για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν πιο σπουδαίο να διαρρήξει τη σχέση του με τη Ρωσία τη Συρία και το Ιράν, παρά να ακολουθήσει μια πολιτική ανεξαρτητοποίησης από τον αιώνιο γεωπολιτικό αντίπαλο  της χώρας που δεν είναι άλλος από την Τουρκία και γενικώς όλα τα τουρκικά κράτη.

Τώρα εξαρτόμαστε από τον τουρκικό παράγοντα όσο ποτέ.

Κι όλα αυτά τα επέλεξε όχι γιατί με κάποιο τρόπο εξυπηρετούνταν τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά επειδή έτσι εξυπηρετούνται τα αμερικανικά συμφέροντα.

Είπαμε είμαστε «δεδομένοι» και « αξιόπιστοι»…

Μάλλον όλοι ξέρουν που καταλήγουν οι «δεδομένοι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.